Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

kasiab 06:05, 17 maj 2024

LIDKA napisał(a)
Ładne te róże . Giardinie tez mam. Ona pnąca, puściłam na pergolę. Ma ok 2 m.
Nie mogę się kwitnienia doczekać.

Moją giardine wysiadywał pies w zeszłym roku także musiałam ją ściąć na 1-2 oczka wiosną. Zobaczymy jaki krzew zbuduje

U mnie jest tyci trawnik na środku z miejscem na basen i dookoła rabaty linie proste.
Póki co nie ma co focić. Trawa to sterta siana po tym co się dzieje- dopóki nie ma nawadniania nawet nie planuję wysiewać nowej.

Dzięki za odwiedziny
kasiab 10:55, 19 maj 2024

Od wczoraj prawie otwarta gartentraume

Tuż obok ostróżka (została 1 z 5 niestety)

Kocimiętki przyciągają multum bzyczków a w tym takiego pięknego jegomościa pierwszy raz mam go w ogrodzie
kasiab 16:35, 21 maj 2024

Róże gartentraume zachwycają. Ich sporym plusem jest fakt, że długo utrzymują kwiat.

Od dziś przy pergoli tarasowej zawitała róża barock. Mam nadzieję że będzie jej tam wspaniałe i w przyszłym roku zachwyci. Przy szopce pojawiła się róża chippendale: będzie obok giardiny.
Myślę czym je podsadzić by wyeksponować ich piękno i zmienność kwiatów

Dostałam hortensje bukietowe w ilości 2sztuki. Muszę pomyśleć gdzie je dać bo nie ukrywam, że to nie jest gatunek, który u siebie widziałam. Coś muszę pomyśleć
kasiab 16:36, 21 maj 2024

I w natarciu mszyca już drugi raz od 2 tygodni. Dzisiaj muszę je potraktować chemią. Obejrzałam krzaki i nie widać na nich biedronek
kasiab 19:27, 22 maj 2024

Zmęczona słońcem Giardina. Póki co nie zachwyca

Chippendale tuż obok. Swieżynka od wczoraj. Zobaczymy co fajnego pokaże w tym sezonie

Heidi Klum w pączku. Czekam na rozkwit i na jej piękny zapach

Pierwszy bodziszek zakwitł. Odmiana nieznana niestety
Gosialuk 16:28, 23 maj 2024

Bodziszek wygląda jak bodziszek wspaniały. Róże się rozkręcą, lubię te pachnące.
kasiab 20:10, 23 maj 2024

Gosialuk napisał(a)
Bodziszek wygląda jak bodziszek wspaniały. Róże się rozkręcą, lubię te pachnące.

O dzięki! Dobrze wiedzieć.

Mam u siebie kilka pachnących i nie mogę się doczekać aż porozwijają się w masie i będzie się utrzymywała woń na kilka metrów od krzewów
kasiab 11:47, 26 maj 2024

Giardina mnie zachwyca! Te bukieciki i piękny kolor.... Zakochałam się. Strzegę jej jak mogę przed wylegiwaniem przez psa chce i to bardzo, by się rozrosła i dokładnie takimi bukiecikami zakwitła ku jej uciechy wygląda przepięknie tym bardziej, że rośnie pod okapem domu i trochę przed takim deszczem jest chroniona. Padało u nas w końcu od początku kwietnia i kwiaty wyglądają rewelacyjnie

kasiab 11:49, 26 maj 2024

Nowa róża Barock otwiera się powoli i czekam z niecierpliwością co pokaże u mnie. Słońce ma od ok 12 do wieczora także bardzo jestem ciekawa jak będzie się przebarwiać wraz z kolejnymi etapami rozwijania się pąków kwiatowych
Wygląda obiecująco! Kwiat jest przeslodki
kasiab 11:50, 26 maj 2024

Chippendale chociaż całkowicie na słońcu zdecydowanie się nie spieszy
Mam nadzieję, że ładnie skomponuje się z Giardina i bylinami, które muszę tam dosadzic