Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tu na razie jest klepisko....

Tu na razie jest klepisko....

kasiab 14:17, 26 maj 2024

LIDKA napisał(a)
Ja ciągle myśle nad nową rabatą.
Tam gdzie teraz mam róże to za jakiś czas będzie zbyt cieniście. Raz bo tuje bedą puszczone samopas a dwa że za płotem rośnie wierzba która jest szalona i je zacieni.

No i chyba wczesną wiosną zabiorę stamtąd róże i pójdą na nową rabatę.
Będzie okazja kupić też nowe.

Tylko jak to poukladać na rabacie jak mnie ciągnie do misz maszów .hmmm?

Misz masz sprawia, że ogród jest ciekawszy i wiele wybaczajacy i tym samym możemy wrzucić tam co tylko chcemy. Popieram
kasiab 14:32, 26 maj 2024

LIDKA napisał(a)
Kasia co z tujkami?

Tuje będę sadziła jesienią. Teraz pół dnia podlewam od 4/5 rano do 7 i później od powrotu z pracy do wieczora a ogród mam malutki przecież i nie wiem kiedy miałabym wcisnąć ponad 100mb tuj do podlewania
LIDKA 16:13, 26 maj 2024

Kasia kup linie kroplującą. Nie są takie drogie. Ja mam taniutkie z allegro już 3 rok chyba

Mi padła polowa lub więcej tuj na samym początku z powodu suszy. Lałam z węża. Myślałam że dobrze to robie.

Z rozłożeniem takiej lini pod tujami sama dasz radę. A potem wsadzisz węża i bedzie leciec a ty bedziesz robić co innego.

40 min z takiej lini co 3-4 dzień tujom starcza. Z jednej dziurki leci 4 litry na godzinę. Dziurki są co 40 cm.

Odżałuj kasy i kup a bedzie Ci lżej. Szkoda tych tuj bo już spore są.
kasiab 16:37, 26 maj 2024

LIDKA napisał(a)
Kasia kup linie kroplującą. Nie są takie drogie. Ja mam taniutkie z allegro już 3 rok chyba

Mi padła polowa lub więcej tuj na samym początku z powodu suszy. Lałam z węża. Myślałam że dobrze to robie.

Z rozłożeniem takiej lini pod tujami sama dasz radę. A potem wsadzisz węża i bedzie leciec a ty bedziesz robić co innego.

40 min z takiej lini co 3-4 dzień tujom starcza. Z jednej dziurki leci 4 litry na godzinę. Dziurki są co 40 cm.

Odżałuj kasy i kup a bedzie Ci lżej. Szkoda tych tuj bo już spore są.

Wiesz co jest w planach zakup linii kroplujacych na rabaty i warzywnik
Te duże tuje podlewam raz na tydzień
Teraz są po nawożeniu dolistnym i ładnie zrobiły się zielone po interwencji saren myślałam że pytasz o nowe tujki czy będą stąd moja odpowiedź że jesienią te duże to terminatorki były sadzone świeżo wykopywane w 40°C upał. Podlane dobrze podczas sadzenia i później przez 2 tygodnie codziennie o tyle. Musiały sobie radzić z tym co dostaną lub nie z nieba
Rojodziejowa 10:07, 27 maj 2024

Kasia, żle Co podpisałam róże ta pierwsza to koko loko, nie mokarosa
kasiab 16:21, 27 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Kasia, żle Co podpisałam róże ta pierwsza to koko loko, nie mokarosa

Jestem na stronce na której są obie i wiele wiele innych
Dzięki!!!
Rojodziejowa 16:30, 27 maj 2024

kasiab napisał(a)

Jestem na stronce na której są obie i wiele wiele innych
Dzięki!!!

Są teraz dostępne?
kasiab 17:10, 27 maj 2024

Wczoraj były
Rojodziejowa 17:16, 27 maj 2024

kasiab napisał(a)
Wczoraj były

daj linka
kasiab 12:16, 28 maj 2024

Otworzyła się już prawie Heidi Klum. Kolor boski zapach póki co nie zachwyca, a tak na nią liczyłam

Augusta Luise pachnie za to już bosko aż chciałoby się leżeć pod tym mikro krzaczkiem kolor mnie zaskoczył. Zobaczymy co dalej pokaże

Mariateresia wygląda świetnie. Cała jest zapączkowana i długo utrzymuje kwiaty. Szkoda że nie pachnie

Barock przy pergoli mnie zachwyca chociaż ma dwa kwiatki. Czytam opinie, że to księżniczka i nie chce nigdzie rosnąć. Zobaczymy