Wiola, dziękuję, już poprawiłam.
Melduję, że w Szczecinie jest,dopiero dzisiaj dowiedziałam się o ćmie w 2017 roku moje bukszpany nie wyglądały dobrze, ale po paru opryskach grzybiczych doszły do siebie, ale pojawiły się obrzydliwe zielone gąsienice z czarnymi łbami,na wiśni japońskiej która rośnie obok bukszpanów obżarły liście inwazja, wiśnia była oblepiona tymi zielonymi kosmitami pozbierałam je ręcznie do wora,który został podeptany i wyrzuciłam, część liści i gałęzi wycięłam o temacie zapomniałam. W zeszłym roku nie znalazłam nic na bukszpanach - a raczej nie szukałam, opryskałam na grzyba jeden raz w sezonie, ale te same gąsienice pojawiły się na różach dodam z drugiej strony ogrodu - tam rośna też bukszpany posadzone na wiosnę, kupione w centrum ogrodniczym.Nie przyglądałam im się przez całe lato były cały czas soczyście zielone- rosną od północy, drugi szpaler rośnie od wschodu też są zielone, te gdzie było mnóstwo gąsienic i ciągle im coś jest rosną od południa i są najstarsze- mają 11 lat, tnę co roku mocno.
Lepinox Plus - jego zamiennik to Dipel WG 500 G??