Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 22:45, 19 maj 2023

Aniu, trzy sadzonki pomidorów 'Tiny Tim', w czerwonych, jednolitrowych doniczkach są do wydania.

Natomiast moje pomidory 'Betalux' rosną cały sezon w dużych, 15 l. donicach (wcześniej o nich pisałam).

Basieksp 01:02, 20 maj 2023

Ale one ,te hosty bardzo duże już są no mega, u mnie dopiero się rozkręcają, a te Twoje łał myślę, że po prostu nikt im nie przeszkadza, nic nie dosadza, przesadza, a one sobie po prostu rosną
vita 08:18, 20 maj 2023

Muszelka napisał(a)
Cześć Jolu
Wpisz do wyszukiwarki: "dzwon, łuk, podpora na róże, 200 cm". Te, które kupiłam kosztują teraz ok. 50 zł/szt. Zimą udało mi się je kupić po cenie o połowę niższej (po przecenie posezonowej). Do pomidorów i cukinii będą OK. Sama jestem ciekawa, czy to dobry pomysł. Ale właściwie, czemu nie?

Ach o takie dzwony chodzi, a ja kojarzyłam takie ceramiczne do wybielania roślin
Łuk, podpora na pewno się sprawdzi i w przypadku pomidora i cukinii.
Doskonałej jakości masz sadzonki pomidorów, nie wybiegnięte (jak moje).
Hosty jak malowane, na pewno nie ma w pobliżu ślimaków i innych podjadaczy korzeni.
Anda 08:30, 20 maj 2023

Również nie wiedziałam o jaki dzwon chodzi Teraz wiem Ja to nazywałam obeliskiem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Joku 19:56, 20 maj 2023

No proszę, całe życie człowiek się uczy . Kilka dzwonów posiadam, ale wszystkie póki co zajęte przez rośliny niejadalne.
Muszelka 01:45, 21 maj 2023

I "dzwony" rozkminione!
Muszelka 02:04, 21 maj 2023

Dzisiaj wieczorem posadziłam do ziemi bataty. A dokładnie, posadziłam je do skrzyni, w której jest
foliak (a właściwie foliaczek 120cm x 80cm).

Z batatów wyhodowałam pędy, które posadziłam do kilku doniczek.

Pędy w doniczkach wypuściły korzenie. Tak dzisiaj wyglądały po wyjęciu z doniczki.

Posadziłam je "na płasko", do ziemi kompostowej i podlałam wodą. Teraz na zdjęciu widzę, że z tą wodą grubo przesadziłam, bo sadzonki wyglądają na zmaltretowane. Cóż, rano zobaczę, czy sobotni prysznic im nie zaszkodził.

Dobranoc bataciki. Dziś wasza pierwsza noc poza domem

Kasya 08:08, 21 maj 2023

No i zapomniałam o batatach….
Pewnie juz za późno
Anda 08:15, 21 maj 2023

Ładne korzonki.
Śliczną masz kuchnię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Muszelka 13:11, 21 maj 2023

Kasya napisał(a)
No i zapomniałam o batatach….
Pewnie juz za późno

Kasiu, a Twój batat ma pędy? Jesli tak, to posadź je do ziemi, albo do wyższej donicy. Ustaw na najbardziej słonecznym stanowisku.
Pędy wypuszczają korzenie migusiem, już po jednym, dwóch dniach.