Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 01:09, 04 sie 2023

Adela napisał(a)

Piękne zdjęcia pokazujesz. Przy okazji przekazujesz sporo wiedzy z dziedziny geografii. Chwała Ci za to
Widmo Brockenu znane jest mi tylko z literatury geograficznej, sama nie miałam szczęścia zobaczyć. Natomiast inwersję termiczną odczułam w naszych Tatrach, gdy na Kasprowym Wierchu rozbieraliśmy się do krótkich rękawków. Zjawisko rzadko spotykane.

Dziękuję za miłe słowa. Zawsze mam wyrzuty sumienia, gdy wstawiam pejzaże górskie, a nie ogrodnicze. Pocieszam się, że to też świat przyrody i nikt mnie za to przestępstwo tu nie zablokuje

Inwersja w górach nie jest aż tak rzadko spotykana. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie. Jednak za każdym razem przeżywam ją z zachwytem

Parę lat temu, zimą, mieszkałam przez tydzień w schronisku Szrenica. I przez cały tydzień na wys. ok. 1200-1300 m. n.p.m. była inwersja. Wtedy również doświadczyłam innych cudownych zjawisk pogodowych, jak: pył diamentowy, słup słoneczny, halo... że nie wspomnę o przepięknych wschodach i zachodach słońca podczas inwersji. Fotki mam, jakby co, mogę wstawić, ale się bojam, że przegnę

Mój ulubiony zimowy "domek"

Muszelka 01:49, 04 sie 2023

Sprawdziłam przed chwilą prognozę pogody. Jeszcze bardziej kassandryczna...

Muszelka 10:32, 04 sie 2023

Patyczkowy przychòwek - wczoraj u Córki.

'Fraise Melba'

Muszelka 10:33, 04 sie 2023

'Magical Moonolight'

Muszelka 10:33, 04 sie 2023

'Sundae Fraise'

Patrycja_KG_Lu 12:39, 04 sie 2023

Fraise Melba ❤️
Adela 19:11, 04 sie 2023

Muszelka napisał(a)

Inwersja w górach nie jest aż tak rzadko spotykana. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie. Jednak za każdym razem przeżywam ją z zachwytem

Jaki turysta, takie pojęcie o zjawisku inwersji w górach patrząc na zdjęcia, jesteś pewnie wytrawną turystką. Ja nigdy nie chodziłam po górach zimą, więc doświadczenie żadne.
Kordina 22:45, 04 sie 2023

Muszelka napisał(a)
(...)Parę lat temu, zimą, mieszkałam przez tydzień w schronisku Szrenica. I przez cały tydzień na wys. ok. 1200-1300 m. n.p.m. była inwersja. Wtedy również doświadczyłam innych cudownych zjawisk pogodowych, jak: pył diamentowy, słup słoneczny, halo... że nie wspomnę o przepięknych wschodach i zachodach słońca podczas inwersji. Fotki mam, jakby co, mogę wstawić, ale się bojam, że przegnę

Muszelko przeginaj i wstawiaj proszę, najwyżej będziesz mówiła, że to Twój ogród zimowy
Muszelka 23:27, 04 sie 2023

Adelo, dla Ciebie!
Lato i zima. To samo miejsce. Wejście/zjazd ze Schlick2000 (Tyrol)
Góry są zawsze piękne!

Muszelka 23:51, 04 sie 2023

Kordina napisał(a)

Muszelko przeginaj i wstawiaj proszę, najwyżej będziesz mówiła, że to Twój ogród zimowy

Bożenko, jakby co, poproszę Ciebie na mojego adwokata

Zjawisko inwersji