Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Anda 10:40, 13 sty 2024

Przedogródek z domkiem jak z pocztówki i zimą, i latem Bardzo ładny.

Fajna ta tabliczka. Psiaka masz słodkiego.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 10:42, 13 sty 2024

Muszelko, mieszkasz w bajce! Pięknie
Muszelka 12:16, 13 sty 2024

Dzięki, Dziewczyny. Uściski!
Muszelka 12:27, 13 sty 2024

Wróciłam z ogrodu. Dzisiaj szaro-buro-i-ponuro. Idzie odwilż.

Amelek na dachu swojego domku uprawia monitoring.

Muszelka 14:25, 13 sty 2024

Relacja z wykonania etykiet do pomidorów

1. Wydrukowanie nazw odmian i wycinanie strzałek.

2. Zafoliowanie strzałek.

3. Wycinanie zafoliowanych strzałek.

Edit: Zdjęcia przekonwertowałam do bw. Teraz relacja przypomina poradnik Adama Słodowego Czy ktoś jeszcze pamięta pana Adama?
UrszulaB 16:19, 13 sty 2024

Dzięki!!!!! Bardzo proszę, prześlij link. Zamówię taka tabliczkę dla swojego piesia, Stefanka, rasy mieszanej

Muszelka, zauważyłam tez swym sokolim wzrokiem hi, hi, na zimowym zdjęciu, że na płocie założyliście siatkę. W jakim celu? Żeby nie wchodziły obce koty?

Muszelka 16:55, 13 sty 2024

Urszulo, link wysłałam.

W jakim celu założyliśmy dodatkowo siatkę na płot?
Prewencyjnym.

Mój brat opowiedział nam przypadek, jak w jego miejscowości przechodzący drogą owczarek (szedł z właścicielem,  na smyczy) podszedł do ogrodzenia, by powąchać się z psem, który szczekając podbiegł do swojego płotu i wychylił przezeń głowę. Wilczur niemalże odgryzł mu pyszczek... nie chciał puścić... Szczegółów tego zajścia oszczędzę...

Jeszcze tego samego dnia pojechaliśmy do Mrówki po siatkę. Siatka szpeci ogrodzenie, ale myśl, żeby jakiś psiak... naszemu...
Tym bardziej, że Coffee uwielbiała wyciągać główkę na zewnątrz, między pręty...
LIDKA 22:34, 13 sty 2024

Muszelka napisał(a)

Kiedyś miałam z karłowych, koktajlowych (w donicach) odmianę 'Koralik'. Zdrowa, plenna i smaczna.

Dobra wiadomośc bo kupiłam koralika. Będę eksperymentować z siewem. Doświadczenia i parapetów odpowiednich brak.
Muszelka 00:02, 14 sty 2024

Lidko, bądź dobrej myśli, uda się Kup tylko dobrą ziemię do wysiewów i nie przelewaj maluchów.

Trzymam kciuki
Darecka 09:01, 14 sty 2024

Muszelko, aleś mnie zainspirowała tymi etykietkami do pomidorsów! Coś się ta zima trochę dłużyć zaczyna, choć piękna ( nawet nie minął kalendarzowy miesiąc jeszcze ), trzeba sobie wymyślać jakieś okołoogrodowe zajęcia

Masz bardzo dostojne kocie CCTV