Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Magleska 17:22, 09 lis 2017

Będę w wekend obserwować co zrobisz ładnej pogody i powera dalszego życzę ......
DorKa 18:11, 09 lis 2017

effka napisał(a)

Dorka skąd jesteś, bo nie pamiętam? We Wrocławiu bardzo tanio kompost (20zł/tona) mozna kupić w kompostowni miejskiej. Mogałabym pomóc w załatwieniu jak coś. Ale to musiałabym byc z okolicy albo mieć znajomego z jakims większym autem ciężarowym

Niestety wcale nie tak blisko Śląsk ,dokładniej górny 20 zl/tonę..jak im się to opłaca? To tak jak obornik załatwiłam . Luzem za darmo a workach za marchewkę dla konia
W każdym razie dziękuję za dobre chęci Muszę szukać dalej.
DorKa 18:13, 09 lis 2017

Magleska napisał(a)
Będę w wekend obserwować co zrobisz ładnej pogody i powera dalszego życzę ......

dzięki przyda się. Mam nadzieję, że po burzliwej dyskusji na temat ścieżki teraz już pójdzie z górki Choć jak pomyślę,że jeszcze altana, podest,domek na drzewie mnie czeka to chyba niekoniecznie
Spokojnego wieczoru.
eVka 18:22, 09 lis 2017

DorKa napisał(a)

Niestety wcale nie tak blisko Śląsk ,dokładniej górny 20 zl/tonę..jak im się to opłaca? To tak jak obornik załatwiłam . Luzem za darmo a workach za marchewkę dla konia
W każdym razie dziękuję za dobre chęci Muszę szukać dalej.

To kompostownia miejska, kompostują zieleń miejską, czyli trawę z trawników, liście, gałęzie etc. z całego miasta. Zwoża do tej kompostowni i potem sprzedają za grosze, żeby się tego pozbyć. Jakos jest rewelacyjna, piękna czarna ziemia kompostowa, o tu ja widać:

jakbym zaczęła pakować do worków i sprzedawać workowaną, majątek bym zbiła hehe
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, jak chcesz mogę usunąć fotkę?
DorKa 18:54, 09 lis 2017

effka napisał(a)

To kompostownia miejska, kompostują zieleń miejską, czyli trawę z trawników, liście, gałęzie etc. z całego miasta. Zwoża do tej kompostowni i potem sprzedają za grosze, żeby się tego pozbyć. Jakos jest rewelacyjna, piękna czarna ziemia kompostowa, o tu ja widać:

jakbym zaczęła pakować do worków i sprzedawać workowaną, majątek bym zbiła hehe
Przepraszam za zaśmiecanie wątku, jak chcesz mogę usunąć fotkę?

no coś Ty nie usuwaj, jest piękna
Ja w zasadzie po necie szukam ale może takie instytucje się nie ogłaszają. Muszę na gruncie sprawdzić. Nawet mam pomysł gdzie . Dzięki za olśnienie
kwartet 20:51, 09 lis 2017

Ależ tu furczy ,miesiąc i pozamiatane(Asia to meserszmit jest)
gospodynię pozdrawiam,będę obserwować postępy
eVka 21:31, 09 lis 2017

DorKa napisał(a)

no coś Ty nie usuwaj, jest piękna
Ja w zasadzie po necie szukam ale może takie instytucje się nie ogłaszają. Muszę na gruncie sprawdzić. Nawet mam pomysł gdzie . Dzięki za olśnienie

-
Nie ogłaszają się nigdzie, ja przez przypadek dowiedziałam się zamawiając kompostownik z miasta (za darmo u nas dają), że jest kompost do kupienia. Na stronie spółki obsługującej gminę jest w zakładce zamówienia publiczne, taki jakby przetarg ale każdy może kupić, trzeba złożyć ofertę kupna i podpisać umowę i gotowe.
Zana 05:24, 10 lis 2017

Widzę, że jednak rozum zwycięża nad sercem. Dorka, Ty nie czekaj na żaden śnieg, tylko ładuj ten obornik, kompost, mączkę itd., wszystko do przekopania lekko widłami hamerykańskimi i niech tak sobie to spoczywa do wiosny.
DorKa 07:49, 10 lis 2017

kwartet napisał(a)
Ależ tu furczy ,miesiąc i pozamiatane(Asia to meserszmit jest)
gospodynię pozdrawiam,będę obserwować postępy

dziękuję i zapraszam częściej
DorKa 07:54, 10 lis 2017

Zana napisał(a)
Widzę, że jednak rozum zwycięża nad sercem.

W moim przypadku to dziwne, bo często za często sercem się kieruję
Zana napisał(a)

Dorka, Ty nie czekaj na żaden śnieg, tylko ładuj ten obornik, kompost, mączkę itd., wszystko do przekopania lekko widłami hamerykańskimi i niech tak sobie to spoczywa do wiosny.

Wiesz, ja chyba podświadomie celowo tak te zadania w czasie rozkładam Boję się ,że za szybko wszystko zrobię i wtedy klaps..czekanie do wiosny. A tak każdy weekend mam robotę Bo tak naprawdę co oprócz poprawienia linii rabat i przekopania mogę jeszcze teraz zrobić ?