Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

makadamia 12:36, 09 lis 2017

DorKa napisał(a)

Tylko nie wiem czy dać aż do płotu tego grysu czy tak jak namalowałam.
Płotek do rozbiórki po założeniu bramy

Tak jak narysowałaś będzie bardzo dobrze.
Ja bym powiększyła tą rabatę aż do tarasu, ale widocznie musisz dojrzeć do tej decyzji

Jaśminowca musisz przesadzić. Są odmiany większe i mniejsze, ale nawet te najmniejsze urosną tak, że przy samym murku będzie im za ciasno.

Pamiętasz co to za odmiana?
DorKa 12:40, 09 lis 2017

makadamia napisał(a)

Tak jak narysowałaś będzie bardzo dobrze.
Ja bym powiększyła tą rabatę aż do tarasu, ale widocznie musisz dojrzeć do tej decyzji

ale ,że jak do tarasu ? Może już dojrzałam tylko jeszcze o tym nie wiem

makadamia napisał(a)
Jaśminowca musisz przesadzić. Są odmiany większe i mniejsze, ale nawet te najmniejsze urosną tak, że przy samym murku będzie im za ciasno.

Pamiętasz co to za odmiana?

Wonny żarcik taki. No dobra pójdzie do zbiorowego przesadzania. A co mi tam , jedna roślina mniej czy więcej
makadamia 12:58, 09 lis 2017

Coś takiego bym widziała:
DorKa 13:02, 09 lis 2017

makadamia napisał(a)
Coś takiego bym widziała:

A jak tak to spoko dojrzałam Właśnie brakowało mi tu koła tarasu roślin. Oby tylko nie lało w weekend ..Juppi!
DorKa 13:16, 09 lis 2017

Teraz mnie jeszcze taka myśl naszła.. jak poszerzę to kółko z lewej to już nie będzie symetryczne z drugą stroną ale to chyba nie przeszkadza ? Będzie taki ślimaczek
makadamia 13:32, 09 lis 2017

Nie przeszkadza
DorKa 13:41, 09 lis 2017

świetnie, to czekam na weekendzik
mrokasia 14:49, 09 lis 2017

Dorka, ale masz powera . Ja już jakiś czas temu, po tegorocznym sezonie rycia, miałam dosyć kopania i latania z taczkami . Zbieram siły na wiosnę. Trzymam kciuki za Ciebie, to taki fajny moment tworzenia w zasadzie od podstaw .
DorKa 15:12, 09 lis 2017

mrokasia napisał(a)
Dorka, ale masz powera . Ja już jakiś czas temu, po tegorocznym sezonie rycia, miałam dosyć kopania i latania z taczkami . Zbieram siły na wiosnę. Trzymam kciuki za Ciebie, to taki fajny moment tworzenia w zasadzie od podstaw .

Ty już się swoje nalatałaś , teraz zasłużony odpoczynek Ja zaczynam więc póki co powera mam, to fakt. Aż za bardzo Już się wiosny doczekać nie mogę..ale jak tak pomyślę...listopad prawie juz za nami, grudzień święta więc szybko zleci, styczeń tylko, bo luty krótki i marzec Widzisz jak szybko do wiosny dobrnęłyśmy
eVka 15:30, 09 lis 2017

DorKa napisał(a)

a widzisz bo dopiero teraz zobaczyłam,że idziemy ze ścieżką prawie ze środka schodów a nie z boku. To ok, okienną zostawiam
obornik załatwiony ( trzeba przywieźć ), mączka to samo ale pan sprzedawca mówi,że najlepiej na śnieg sypnąć wtedy lepiej/ szybciej się rozłoży. Z kompostem mam problem. Nigdzie w okolicy nie znalazłam

Dorka skąd jesteś, bo nie pamiętam? We Wrocławiu bardzo tanio kompost (20zł/tona) mozna kupić w kompostowni miejskiej. Mogałabym pomóc w załatwieniu jak coś. Ale to musiałabym byc z okolicy albo mieć znajomego z jakims większym autem ciężarowym