Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 21:51, 05 wrz 2024

Pomponella, też wysoka

Wrzosy

Agatorek 00:16, 06 wrz 2024

Polon napisał(a)
Tak sobie próbuję przypomnieć, skąd mi się to koszenie wzięło i już wiem - kolega mi mówił, że się męczy, tyle że faktycznie on miał takie płyty z łupka, które nie mają równej powierzchni, stąd pewnie kłopoty.

U mnie spokojnie traktorek do koszenia przejeżdżał i po takich kamieniach. Tyle, że w nim jest duża regulacja wysokości.
Polon 07:32, 06 wrz 2024

Patrycja, jak zwykle świetne inspiracje
Ajka - tak przy okazji, nie ma u Was kanalizacji, czy wybraliście os świadomie?
Nasadzenia jeszcze raczkują w porównaniu z resztą ogrodu, ale na pewno nie jest to miejsce wstydu
Róże cudne w całej okazałości
Polon 07:40, 06 wrz 2024

Agatorek napisał(a)

U mnie spokojnie traktorek do koszenia przejeżdżał i po takich kamieniach. Tyle, że w nim jest duża regulacja wysokości.

Wyszłam na hamulcową świetnego rozwiązania
W każdym razie koszenie trawy, nawet na nierównej powierzchni nie jest problemem, jeśli natomiast na trawniku jest kamień, to musi być starannie wkomponowany, albo kosiarka z dużą regulacją wysokości koszenia
ajka 09:11, 06 wrz 2024

Gosia wybór mieliśmy między szambem i oczyszczalnią, ale jest szansa, że w ciągu 3 lat w końcu będzie. Bardzo bym tego chciała.
anuska2507 09:41, 06 wrz 2024

Jak ty dajesz radę przesadzać rośliny, kiedy tak gorąco i sucho?
DariaB 10:08, 06 wrz 2024

U mnie pluskwice są w całkowitym zaniku, tylko w pierwszym roku były ładne, to chyba wina suszy. Czytam o planowaniu i kibicuję
Anda 10:39, 06 wrz 2024

ajka napisał(a)
To prawda, wyrysowana ścieżka jest bardzo szeroka, też to zauważyłam, w realu raczej nie do zrobienia, bo wyjdzie autostrada.

A co do płyt w trawniku to już chyba kiedyś o to kogoś pytałam i słyszałam, że kosi się nie najgorzej. Ktoś ma takie rozwiązanie i mógłby to potwierdzić? Help

Ścieżka nie powinna przekraczać 2m szerokości. Rysując palcami na tablecie trudno o odpowiednie wielkości

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 11:19, 06 wrz 2024

anuska2507 napisał(a)
Jak ty dajesz radę przesadzać rośliny, kiedy tak gorąco i sucho?

Przesadzam wieczorami i dużo podlewam.
ajka 11:19, 06 wrz 2024

DariaB napisał(a)
U mnie pluskwice są w całkowitym zaniku, tylko w pierwszym roku były ładne, to chyba wina suszy. Czytam o planowaniu i kibicuję

Ja kupowałam naprawdę ładne okazy i z roku na rok wyglądały coraz marniej