Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Polon 15:25, 04 wrz 2024

Anda napisał(a)

Ania chciała ścieżkę, napisała zaraz na początku

Zrozumiałam to jako potrzebę ścieżki przez rabatę, bo przez trawnik to na mojego czuja taka ścieżka nie będzie używana.
Może jeszcze - głośno myślę- to kółko trochę mniejsze tak, żeby powstała rabata między trawnikiem a plażą i tą część przy ognisku też byłaby trochę szersza…
Judith 15:38, 04 wrz 2024

Kordina napisał(a)
Jakże się cieszę
Ścieżki Andy półokrągłe też pasują do całości i jak chciałaś nie po liniach prostych
Judith, a Ty jaką hybrydę obgryzałaś ??

Lakier hybrydowy na paznokciach
Anda 16:43, 04 wrz 2024

Ścieżkę i boki trawnika można obsadzić ładnymi trawami lub niskimi krzewami. Zależy od tego, czy ma być coś widać po drugiej stronie

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 16:48, 04 wrz 2024

Podglądam sobie po cichu i kibicuję
Powstaje projekt bardzo spójny z dotychczasowym charakterem ogrodu. Podoba mi się ta burza mózgów
Polon 17:03, 04 wrz 2024

Anda napisał(a)
Ścieżkę i boki trawnika można obsadzić ładnymi trawami lub niskimi krzewami. Zależy od tego, czy ma być coś widać po drugiej stronie

No właśnie takie mniejsze kółko ja bym wybrała. A czy je ustawić stycznie do rabaty z huśtawką, czy do tarasu, to się już można pobawić. Może z rabatą oddzielającą taras od trawnika byłaby fajnie? Ania jakiś czas temu pisałaś, że chcesz jakąś przesłonę tarasu od trawy, więc może to kółko dać w odległości pozwalającej na delikatną przesłonę?
Tam gdzie ścieżka przy basenowej może być rabatą ze ścieżką, z niskimi roślinami tak jak w propozycji Andy. Wtedy ta ścieżka miałaby sens, bo prowadziłaby do basenowej przez środek czegoś, a nie obok trawnika.

Edit: rabata i ścieżka koło trawiastej, wg mnie idealna
Rojodziejowa 17:05, 04 wrz 2024

Kordina super myśl z kolistym trawnikiem. Anda jesteś ostatnio niezwykle produktywna w temacie projektów
Anda 17:08, 04 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Kordina super myśl z kolistym trawnikiem. Anda jesteś ostatnio niezwykle produktywna w temacie projektów

Hah Właściwie to zawsze jestem produktywna, ale nie zawsze na forum
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agatorek 17:15, 04 wrz 2024

Ale tu się zadziało .
I wyszło świetnie (wersja Bożenki i Andy) !
Rojodziejowa 17:42, 04 wrz 2024

Anda napisał(a)

Hah Właściwie to zawsze jestem produktywna, ale nie zawsze na forum

No masz, to palnęłam gafę! Nie wątpię, że zawsze Chodziło mi o to, że na forum ostatnio jest gęsto od Twoich pomysłów
LIDKA 17:42, 04 wrz 2024

Ajka co mąż na projekt?