Judith, Lidka, Narisilia, MartaCho, Wiolka5_7 dziękuję, rabata wygląda na skończoną, ale w połowie jest pusta. Jest jeszcze co sadzić
Polon dlatego lubię sadzić duże drzewka, by efekt wow był jak najszybciej
Lidka, Magara te kwiatki to miodunka wąskolistna Blue Ensign. Posadziłam dwie sadzonki w 2021 pod brzozą, ale tylko jedna ładnie się rozrasta. Jest śliczna, może jeszcze dokupię.
UlaB dobrze rozpoznałaś.
Magara rośliny nad szafirkami to bambusy Volcano Fargesia.
Narsilia magnolię gwiaździstą uważam, za jedną z najpiękniejszych. Na pewno warto mieć ją w ogrodzie, tym bardziej że nie rośnie duża, więc nadaje się nawet do małych ogrodów.
Eupraksja fajnie, że wpadłaś, w tysiącach to nie sadziłam, raczej coś bliżej setki - małe cebulki, które dostałam od teściowej. Namnożyło się ich tyle, że w tworząc ścieżkę wykopałam część i posadziłam pod bambusami, część rozdałam dziewczynom z O... Widocznie dobrze czują się u mnie w ziemi.
Tu zdjęcie z zeszłego roku, jeszcze trochę im brakuje, w tym roku późno ruszyły
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8001-ogrod-ponad-miare-czyli-trudne-poczatki?page=403
Dziś rozrzuciłam całą korę pod drzewkami owocowymi. Teraz została już sama przyjemność: sadzenie roślinek. W tym roku będę mieć więcej czasu na warzywniak. Może coś w końcu tam wyrośnie. Posiałam na razie rzodkiewkę, marchewkę, groszek cukrowy i bób (pierwszy raz). Jutro ciąg dalszy siania.