Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Gosialuk 21:39, 04 kwi 2025

Ania a cóż ja mam powiedzieć? Jedyny dzień kiedy mogę podziałać, to zapowiadają oczywiście deszcz z samego rana. Ale i tak pojadę.
A ty zdążysz ze wszystkim, choć chyba warzywnik to ci mnóstwo czasu pochłania, bo całkiem go sporo.
Pozdrowionka
anpi 00:10, 05 kwi 2025

Magara napisał(a)
Ania, może i jesteś w niedoczasie ale widoczki masz zacne
Wiosna to chyba najgorszy pierdolnik - bo najpierw euforia, że wiosna, a zaraz za euforią czas porządków i realizacji planów - trzeba się z tym pogodzić, że się własny ogon goni, przynajmniej ja tak mam

Ogród ozdobny z grubsza mam ogarnięty, ale bez dopieszczania. A przydałoby się, bo mam w nim kupę różnych siewek, np. ciemierników, hibiskusów i innych, które trzeba by usunąć, część przepikować gdzieś...
Ale tu mam do posprzątania domek ogrodnika w którym jesienią ląduje tyle różnych rzeczy- nie wiem skąd się ich ciągle tyle bierze??? Domek jest też do pomalowania, dodatkowo stolik przy nim jest już do wymiany, muszę za jakimś się rozejrzeć, bo nie mam na czym postawić tych moich szpargałków dekoracyjnych, które też zalegają w domku... i tak lista rzeczy do zrobienia się nie kończy...
Dobrze, że zieleń i kolory odciągają wzrok od niedociągnięć. Wiem, że kiedyś może to wszystko zrobię!? Ale ja bym po prostu chciała to robić, wolniej czy szybciej ale robić, a ostatnio jest więcej rzeczy koniecznych( nieogrodowych) z których nie mogę się wygrzebać -...chyba zaczynam marudzić!!!?
Magara 00:17, 05 kwi 2025

Korona Marudy jest wolna jakby co
Kasya nie chciała, a ja na marudzenie nie mam czasu
anpi 00:44, 05 kwi 2025

Monia81 napisał(a)
Ania też gonię swój ogon, ale jak to Magarka napisała zawsze wiosną tak jest, przynajmniej jak tak mam po ogarnięciu warzywnika jakoś się trochę uspokoi widoczki wiosenne cieszą oczęta

Najgorsze jest to, że ja ostatnio nie widzę swojego ogona i nie wiem w którą stronę biec! Muszę coś zmienić, bo mam wrażenie, że stoję w miejscu, za dużo czasu schodzi mi na zastanawianiu się w którą stronę lecieć!
Jutro mam nadzieję na tyrkę w warzywniaku, która trochę zresetuje i dotleni mój mózg zasiedziały w murach, ale widzę deszcz w pogodzie, więc nie wiem czy się uda?

To mój zapożyczony krajobraz, kwitną mirabelki.....

anpi 00:55, 05 kwi 2025

April napisał(a)

Bajka
Nie martw się, to dopiero początek kwietnia, wszystko zdążysz. A już jest fantastycznie.

Nie chodzi o to, że nie zdążę, bo robota nie zając - nie ucieknie! Tylko po prostu tęsknię do tej ogrodowej roboty, a muszę robić co innego Dobrze, że mam ogród pod ręką i choć oblot codzienny mogę zdobić Ale to tym bardziej kusi, by zostać w nim na dłużej
LIDKA 08:08, 05 kwi 2025

Mi brakuje czasu na takie zwykle połażenie po ogrodzie i powolne gapienie się jak roślinki rosną.

Chcialam coś porobić i urlop wziełam i to 3 dni.
Doszłam do punktu w życiu zawodowym że wole urlop brac a nie ekwiwalent za niewykorzystany.

Ania miłego ogrodowania i zgubienia poczucia straconego czasu.
Jest jak mówisz. Ogród dobrze robi na głowę. ❤️
mrokasia 08:46, 05 kwi 2025

Aniu, spokoju i czasu Ci życzę!
anabuko1 10:26, 05 kwi 2025

anpi napisał(a)
No mam nerwa, bo tak bym chciała wszystko od razu ogarnąć i zrealizować to co w głowie, a tu w pracy gonią mnie terminy, w domu obowiązki i rozgrzebany remont na który zimy zbrakło i mocy przerobowych Poza tym potrzebuję ruchu i resetu psychicznego jaki daje mi ogród, liczę na trochę luzu w przyszłym tygodniu, ale czy pogoda pozwoli poszaleć w ziemi?

Oj ja też mam podobnie,rozgrzebane tyle rzeczy. Czasu brak albo człowiek już wolniej pracuje na wielu frontach.
Ty już wysiewasz w warzywniku.
Ja mam tylko cebulkę i czosnek sądzony w listopadzie.
Teraz zimno idzie to nie podziała się ogrodowo.
Twój ogród już ładnie (jak zawsze) się prezentuje.
Hiacynty piękne. Uwielbiam je.
I ich cudny zapach.
basia3012 19:01, 05 kwi 2025

anpi napisał(a)

To gdzie ty Gosiu mieszkasz? Może otwórz szkółkę jak nie ma konkurencji!
Ja do takich większych szkółek też mam dalej ok.70-100km. Ale w odległości kilku kilometrów mam kilka mniejszych i sklepy ogrodnicze
Też myślałam o kastrze, ale tam nie mogę się głębiej wkopać, bo są korzenie róż i żylistka. Więc dalej będzie kałuża. Już ją poprawiłam. Kamyczki eM wypłukał mi w
betoniarce

Ja kilka lat temu, w miejscu obecnego oczka miałam wkopane 3 obcięte beczki. Była to taka nasza dolina 3 stawów. I muszę powiedzieć, że sprawdzała się jako zbiornik wodny.Może znajdę gdzieś ich zdjęcia.
Dekoracja z magnolią cudna.
basia3012 19:04, 05 kwi 2025

O tu są wkopane 3 beczki obok siebie, tak w trójkącie. Mało widać ale są.
Aniu, jak obejrzysz zdjęcie to usuń je.