Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Piotr_ 21:39, 12 mar 2018

U cb wiosna na całego
Waclaw 22:05, 12 mar 2018

Piotr_ napisał(a)
U cb wiosna na całego

Próbuje nadążyć za innymi. Dlatego się spieszę. Ja, z moimi terenami praktycznie zaczynam. W sensie: urządzam.
Właściwie nie mam roślin ( no może poza liliowcami i kosaćcami które ot tak sobie rosły latami na brzegu stawu) ani doświadczenia. No, zobaczę jakie będą efekty
Bardzo pomagają koleżanki. Dużo cennych wskazówek otrzymałem.
Do wiosennych zakupów, sadzenia jeszcze trochę. Ja już nie wytrzymuję i kupuję ( róż kilkanaście kupiłem w szkółce internetowej i czekam). Podobnie ciemierniki ( czekam na dostawę). Chciałbym się trzymać "Dekalogu Danusi" ale czy zdołam??
Odwiedzałem Twój ogród Piotrze - piękny. gratuluję
Gardenarium 07:13, 13 mar 2018

Cebule na miejsce docelowe możesz przenieść za tydzień, wystawić już na wierzch. Wtedy rozmarzną w środku, chyba że nie są zmarznięte. W każdym razie gdy zrobi się ciepło po tym spadku temp. zapowiadanych, umyj donice i postaw w docelowym miejscu.

Instagram Ogrodowiska
koliber 08:24, 13 mar 2018

Waclaw napisał(a)

za dużo 38 zł

Też miała na nie ochotę ale cena trochę mnie powstrzymała U mnie jeden to byłby zdecydowanie za mało
koliber 08:26, 13 mar 2018

Pięknie u Ciebie kwitną już krokusy U mnie jakieś takie niezdecydowane są
Waclaw 09:53, 13 mar 2018

Gardenarium napisał(a)
Cebule na miejsce docelowe możesz przenieść za tydzień, wystawić już na wierzch. Wtedy rozmarzną w środku, chyba że nie są zmarznięte. W każdym razie gdy zrobi się ciepło po tym spadku temp. zapowiadanych, umyj donice i postaw w docelowym miejscu.

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Jak zwykle zastosuję się
Waclaw 10:07, 13 mar 2018

koliber napisał(a)

Też miała na nie ochotę ale cena trochę mnie powstrzymała U mnie jeden to byłby zdecydowanie za mało

Anetko,
widziałem cenę około 20 zł, żonie się spodobał właśnie ten. Okazało się, że cena bodajże 22 zł to za małe sadzonki a gdy ekspedientka powiedziała 38 to cóż było robić?
Wyciągnąłem kasę.
Za trzydzieści osiem zł kupiłem piękną roślinę i co ważniejsze - radość i uśmiech żony. Jedno i drugie bezcenne i ciemiernik jako bonus

Co do krokusów to u nas chyba nieco cieplej jest niż u Ciebie dlatego się pokazują. Zauważyłem już spore pąki na niektórych żonkilach. Wybieram się na moje Holzmile zobaczyć śnieżyczki choć myślę, że jeszcze nie są w pełnym rozkwicie.
koliber 10:37, 13 mar 2018

sierotka 12:18, 13 mar 2018

Witam czemu one są takie drogie ?
koliber 16:44, 13 mar 2018

Szkoda, że nie widziałaś jakie to dorodne egzemplarze były No i te kolory - bajka