Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 10:15, 03 cze 2019

Toszka napisał(a)
Wacławie, nie cytuję już, a jeno pytam
Czy ty czytasz sąsiednie, zwłaszcza nowe wątki w "projektowaniu"?
O czym na początek trujemy z Asią-Makademią?
Ano, ja truję o przygotowaniu gleby, a Asia o zrobieniu mapki działki z zaznaczonymi kierunkami świata, domem i zabudową stała (np. kompostownik, drewutnia, etc).
To jest podstawa, aby cokolwiek próbować pomóc.
Ja mam cierpliwość do wiercenia dziury w brzuchu o przygotowanie gleby i o wymogach siedliskowych roslin, a Asia ma dar wielki od wymyślania planów rabat. A potem jest burza mózgu o styl ogrodu, ulubione rosliny, nasadzenia etc.
Jest jeszcze przede wszystkim Danusia jako główne koło ratunkowe

Toszka, dziękuję.
Ze wstydem przyznaję, że nie śledzę wątków w dziale projektowanie. Mam zaznaczonych dużo wątków do obserwowania i śledzenie wszystkich codziennie ( a bardzo chcę) zajmuje mi kilka godzin. Z tego powodu już nie zaglądam do innych "pokoi". To dobry pomysł aby tam poczytać.
AniazUroczyska 01:52, 04 cze 2019

Waclaw napisał(a)

Sylwia, serce mi krwawi z tego powodu! Kocham to miejsce. Te sentymenty mogą utrudnić mi sprzedaż bo tanio nie chcę tego sprzedać.
Baner już leży do wywieszenia. Leży i nie mogę go zawiesić. No nie patrzę na niego nawet.

I słusznie, nawet na niego nie patrz! Wacławie, nie sprzedaje się tego co się kocha!
Sprzedałabym tylko wtedy, gdybym za te pieniądze musiała ratować zdrowie, życie swoje lub najbliższych! Schowaj ten baner głęboko i daj sobie jeszcze czas na przemyślenie sprawy
gogo 01:56, 04 cze 2019

Ze smutkiem czytam, że być może sprzedasz działkę ze stawem, ale rozumiem, że nie dajesz rady.
Wiem, że to trudna decyzja, wyobrażam sobie co ja bym czuła, gdybym musiała stracić ogród.
Uśmiałam się z nauki jazdy na nartach
Ja się tak czuję, gdy ktoś mi tłumaczy sprawy techniczne, na co ja pytam, czy zrobi obrus szydełkiem patrząc na schemat
AniazUroczyska 02:59, 04 cze 2019

gogo napisał(a)
Ze smutkiem czytam, że być może sprzedasz działkę ze stawem, ale rozumiem, że nie dajesz rady.

Wiem, że to trudna decyzja, wyobrażam sobie co ja bym czuła, gdybym musiała stracić ogród.

Ad 1- A ja ,niestety, nie rozumiem!
Ad 2- Też tak czuję, jakby to mnie dotyczyło i dlatego absolutnie nie mogę pogodzić się z tą decyzją!
Waclaw 09:50, 04 cze 2019

AniazUroczyska napisał(a)

Ad 1- A ja ,niestety, nie rozumiem!
Ad 2- Też tak czuję, jakby to mnie dotyczyło i dlatego absolutnie nie mogę pogodzić się z tą decyzją!

Ech! Jadę tam zaraz słuchać ptaszków, rozkoszować się irysami i kosić trawę
Dorota123 10:06, 04 cze 2019

Ja nie zdobyłabym się na sprzedaż działki zw stawem. Tam jest tak ładnie, tyle pracy tam włożyłeś. Mnie było by żal rozstawać się z tym miejscem, bez względu na wszystko inne.
greg66 11:32, 04 cze 2019

Kosaćce bardzo ładne kolory mają ja mam na razie niebieskie, urokliwie u Ciebie a tu coś czytam, że staw sprzedajesz. Szkoda.
daszum 11:52, 04 cze 2019

Sprzedajesz staw, no cóż, sam wiesz co dla Ciebie najlepsze.

Ja też 5 lat temu mówiłam do syna, że jeśli okaże się, że założy rodzinę i trudno nam będzie razem mieszkać to najwyżej sprzedamy dom, a dzisiaj nie wyobrażam sobie żebym miała zostawić mój ogród.
Chociaż nigdy nie wiemy co życie przyniesie...
Anda 11:55, 04 cze 2019

Tez nie moge uwierzyc, ze sprzedasz staw.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
daszum 15:01, 04 cze 2019

Wacław usuwam ten post.