Doroto,
przyznaje Ci rację: wszędzie można znaleźć piękne miejsca. Uważam, że Polska jest pięknym krajem. Widziałem ich wiele w rożnych zakątkach świata jednak Polska to szczególny kraj. Zastanawiam się czasami na ile w tym moim osądzie jest prawdy a ile patriotyzmu. Moje bezpośrednie okolice nie mają zbyt wiele pięknych miejsc. No, jedynie Moszna. Uważam, że zamek jest najpiękniejszym jaki widziałem (zobacz zdjęcia na stronie zamku). Jednak mam szczęście mieszkać niedaleko najpiękniejszej krainy w Polsce. To Dolny Śląsk. Oczywiście nie będę się o nim rozpisywał. Brak miejsca. Powiem jednak, ze Dolny Śląsk do czasów II WŚ był krainą gdzie osiedlali się najbogatsi Niemcy. Ich wspaniałe pałace w większości odrestaurowane, cieszą swym widokiem i udostępnionymi wnętrzami. Uwielbiam je zwiedzać, parki wokoło nich. Niewysokie góry dają niezapomniane krajobrazy.
Wijące się drogi, tajemnicze miejsca, dają niezwykłe wrażenia. Jarków to tylko jedno z wielu pięknych miejsc. Polanica Zdr. Duszniki, Świeradów, Cieplice i wiele, wiele innych.
W Twoich okolicach bywałem, jednak dawno. Od pewnego czasu myślimy z M odwiedzić Sandomierz, Szydłów w którym byłem w dzieciństwie, słynne Kurozwęki. Wierzę, że jest wiele innych miejsc wartych obejrzenia. M poszuka w internecie. Ona wybiera - ja realizuję

. Tak było ostatnio z Rzeszowem. Pojechaliśmy na Targi, mimo iż to 400 km w jedną stronę. Spotkanie wzruszające a przy okazji zwiedzaliśmy piękny Rzeszów i okolice Ropczyc. Nie wiem czy w tym roku się uda bo planów jest co niemiara

. No, ale całe życie przede mną
pozdrawiam słonecznie