Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Anda 16:31, 25 cze 2018

Bardzo ladny ten ogrod w Wojslawicach.

Twoja laczka prezentuje sie swietnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 22:10, 25 cze 2018

Anda napisał(a)
Bardzo ladny ten ogrod w Wojslawicach.

Twoja laczka prezentuje sie swietnie

Dziękuję Ewo za pochwałę mojej łączki.
Dzisiaj wróciłem z czeskiego Ołomuńca. Pojechałem obejrzeć zachwalane łączki w ołomunieckim parku. No, nie zachwyciły mnie.
Jeśli dzisiaj zdążę, dam fotorelację ale nasze łączki bardziej mi się podobają od tamtej.

A ogród w Wojsławicach należy do moich ulubionych
anabuko1 09:42, 26 cze 2018

Fajną mieliście wycieczkę.
Wojslawicach nigdy nie byłam. A wiem ,że tam piękna i wielka kolekcja liliowcow. A teraz się zaczynają ich piękne kwitnienia. A ja tak je lubię.
Ładne zdjęcia .
Fajna ta łączka .
Waclaw 18:51, 26 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Fajną mieliście wycieczkę.
Wojslawicach nigdy nie byłam. A wiem ,że tam piękna i wielka kolekcja liliowcow. A teraz się zaczynają ich piękne kwitnienia. A ja tak je lubię.
Ładne zdjęcia .
Fajna ta łączka .

Moje zdjęcia nie oddają uroku tego miejsca.
Z całą pewnością mogę stwierdzić: warto to Arboretum odwiedzić a teraz jest najwspanialszy czas
Katkak 19:17, 26 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Tak Bogusiu Ogrodowiskowy. 8 lipca ponownie tam jadę. Tym razem na spotkanie.

Rozmawiałem dzisiaj z Dyrektorem Wojsławic i powiedziałem, że na Ogrodowisku są osoby które marzą aby spotkać tego sympatycznego pana. Czy przyjadą 8 VII?
On będzie 8 lipca a Ty Kasiu?

A widzisz? Miałam Ci podlinkować odcinek z Profesorem i zapomniałam. Ale pamiętam, że to odcinek nr 401. Znamy z Krzychem go prawie na pamięć . Niestety nie damy rady być wtedy w Wojsławicach.
Waclaw 19:30, 26 cze 2018

Katkak napisał(a)

A widzisz? Miałam Ci podlinkować odcinek z Profesorem i zapomniałam. Ale pamiętam, że to odcinek nr 401. Znamy z Krzychem go prawie na pamięć . Niestety nie damy rady być wtedy w Wojsławicach.

Szkoda.
Jeszcze będę miał szczęście Was spotkać
Waclaw 21:26, 26 cze 2018

I taką łączkę znalazłem:

Łączka - nie łączka. Pośrodku deptaka szeroki klomb na którym posadzono rośliny a ziemię wysypano tłuczniem.
Reklamowana jako łączka.
Też ładnie
Dorota123 23:14, 26 cze 2018

Waclaw napisał(a)

I szkoda tylko, że jakość zdjęć nie taka i brak zdolności Doroty, Sylwii, Agaty czy innych forumowiczek do łowienia obrazów
No po prostu, trzeba tu przyjechać i uwieczniać
Widzisz te hortensje nad brzegiem stawu? o czymś takim myślałam. Zwróć też uwagę na nasadzenia przy brzegach stawów. Sam uchwyciłeś piękne inspiracje, przemyśl je może coś u siebie zrobisz podobnie.
Dorota123 23:18, 26 cze 2018

Waclaw napisał(a)
Przy wejściu do arboretum

Nad najniższym stawem

Pisałam Ci kiedyś, że funkie ładnie by wyglądały nad brzegiem stawu. Myślisz, że tam jest konieczne plewienie? Raczej nie. Nawet liliowce tam rosną, tylko wymyślonych przezemnie rudbekii nie ma

Pięknie w tych Wojsławicach
Waclaw 08:03, 27 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Widzisz te hortensje nad brzegiem stawu? o czymś takim myślałam. Zwróć też uwagę na nasadzenia przy brzegach stawów. Sam uchwyciłeś piękne inspiracje, przemyśl je może coś u siebie zrobisz podobnie.

Dziękuję Doroto
8 lipca będę w Wojsławicach. Popatrzę również pod tym kątem. Dotychczas u mnie nad stawem były i są byliny. Czas je zastępować trawami i krzewami. Mniej pracy.