Zazdroszczę, to jest dobry sprzęt, lekki i bez kabla.
A ja dostałam (kiedyś wygrałam) podkaszarkę elektryczną i jak ja mam iść koło warzywnika z nią pokosić z 50 metrów od domu?
Asiu, czytam o problemie z ambrowcem. Może potrzebuje trochę więcej ciepła. W naszym rejonie to dopiero od tygodnia jest ciepło.
U mnie glediczje bez szału ale pąki mają.
No właśnie u nas też takie odległości i jeszcze te skarpy
Jak kosze chwastowniknto mam dwa długie przedłużacze , może kiedyś też się zainwestuje w akumulatorowa kosiarkę.
No właśnie u nas to w tym roku zimnica straszna. Dziś pada mżawka i tylko 11 stopni.
Asia nie pozostaje nic innego jak mieć nadzieję i czekać aż ruszy. W naszej ciężkiej glinie drzewa i krzewy długo się ukorzeniają zanim ruszą. Jak przesadziłam derenie od mamy, to chyba 3 lata stały. Hortensje pnące jeszcze dłużej. Klon ginnala u mnie ma z 70 cm, a u mamy 2 m. Tak więc bierz poprawkę na warunki.
Jabłonki śliczne, jednak drzewa kwitnące wiosną bardzo cieszą. Mojemu mężowi marzy się sad jabłoniowy dla samego wyglądu, ale do prac ogrodowych go nie ciągnie, a ja mam zawsze inne plany.
Wczoraj u mnie było ładnie, dziś już po deszczu, trawa przy takiej pogodzie w oczach rośnie.
Podkaszarka bardzo ułatwi życie moje ambrowce dopiero od kwietnia w ziemi, połowa maja, a postępy mizerne. Jeden pokazał łaskawie kształt listków, drugiemu pękają łaskawie pąki, już myślałam, że nic z nich nie będzie. Jest nadzieja
Asiu, ja tylko się podpiszę pod tym, co wspomniała Gosia. Drzewa, krzewy na glinie potrzebują czasu. Kilku lat na zadomowienie. Teraz też ta wiosna taka zimna. U mnie dęby dopiero listki puszczają, chociaż na pewno nic im nie dolega.
Jabłonki są piękne, szkoda, że tak krótko kwitną
My mamy kilka jabłonek ale rosną mocno samopas
U nas dziś do południa ładnie a teraz burze i deszcze przechodzą.
Po pierwszej próbie nie mogę się doczekać następnej
Na pewno rozwiną śliczne listki
Kasiu, wiosna była bardzo zimna, połowa maja a jeszcze nie wszystko w pełnej szacie, jabłonie dopiero zaczynają kwitnienie.
Dęby za płotem mają pączki