Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Rojodziejowa 08:19, 12 sie 2021

U mnie niektóre gałązki są bardziej, a niektóre mniej żółte. Tez muszę poczytać… jak mi wypadnie to będzie szczerbato… 4ty w rzędzie pięciu.

Ja mówię o roczniku 83
Juzia 10:38, 12 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Ja mówię o roczniku 83

To i ja...
Anusia 11:34, 12 sie 2021

Asiu ta czterdziestka to dopiero za dwa lata. Co ja mam powiedziec w grudniu 49. Duchem nie czuje tego za to fizycznie co raz wlacza sie alarm. Zwonij teoche!

Moim zdaniem graby dostaly duzo wody pod warunkiem ze nie ma oznak chorobowych a tylko zmiana koloru lisci.

Zakrecona 11:48, 12 sie 2021

Asiu załapałam się na relację z urlopu i fotki przy palenisku

Palenisko bardzo fajne, tez kiedyś o takim myślałam, może sobie gdzieś na tyłach coś zorganizuję.

Ale platan jakoś tak zmężniał

Wpadły mi w oko u Ciebie hortki Wims red.
Joann 14:16, 12 sie 2021

Eee, to ja małolata 85
mrokasia 17:19, 12 sie 2021

Och, jak ja bym chciała mieć tyle lat co Wy, 83 rocznik...
Roocika 17:13, 13 sie 2021

Margerytka40 napisał(a)
Asiu fajnie Cię zobaczyć na fotce. Dziewczyny mają rację, krucha babeczka z Ciebie a jaka silna

Dziękuję Asiu

Rojodziejowa napisał(a)

jednego mam takiego żółtawego i rzadszy jest zdecydowanie, więc podpinam się pod pytanie.

Czyli rocznik jesteśmy ten sam, a w życiu bym nie powiedziała. No taka dziewczynusia na fotce

Ja to z kolei na pewno wyglądam na swoje lata, ale czuję się na 20

Asiu, chyba geny mam takie, że wieku nie widać dokładnie To samo jest z moją mamą i babcią

Joann napisał(a)
Asiu, a to palenisko nie wypala Ci trawy? Mam podobne, kupiliśmy niedawno, ale wypala trawę niestety. Kółko mi zostało na pamiątkę. Muszę chyba kupić ze dwie płyty i stawiać go na nich, wyjścia nie mam.

Asiu, to palenisko ma dość wysokie nogi, nie wypaliło trawy, sprawdzaliśmy, następnym razem sprawdzę znowu i dam Ci znać.
Jak wam wypala trawę to chyba zostaje tylko postawić na płytkach/kostce/żwirku.

Dorii napisał(a)
Ooo to prawie rówieśniczki jesteśmy, nieco szybciej będę świętować
Nie wiem czy pisałam że studiowałam w Elblągu, może się znamy
Już mi się zdarzyło umówić na kawę z koleżanką ogrodowiskową która okazała się żoną znajomego z akademika.

Świat to jednak mały jest
Studiowałam w Gdańsku więc pewnie się nie znamy. Mój mąż jest z twojego rocznika i studiował w Elblągu może jego znasz
Roocika 17:17, 13 sie 2021

Martka napisał(a)
Asiu, czy ten żółknący ma listki lekko poskładane do góry? Mój jeden egzemplarz tak ma, słabe przyrosty, liście odbiegają kolorem od pozostałych, takie zielono-żółtawe. Jakby wykształciły się do końca, zahamowane. Poczytałam i dużo wskazuje u mnie na pordzewiacza.

Marta, liście ma koloru takiego hmm limonkowo cytrynowego. Na pewno nie jest ciemno zielony jak powinien być. Pozostałe też nie są idealne ale ten wyraźnie jest żółtawy w masie i rzeczywiście nie miał drugiego przyrostu jak pozostałe, co rosną. Ten stan się zaczął tak pod koniec lipca.
Sama nie wiem czy to ten pordzewiacz czy nadmiar wody.
Ten rok jest wyjątkowo mokry i w sumie się cieszę, że teraz jest taki, mogłam w porę zmienić plany.
Planujesz coś ze swoim grabem robić?

Joann napisał(a)
A o jakim roczniku jest mowa?

83
Roocika 17:26, 13 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)
U mnie niektóre gałązki są bardziej, a niektóre mniej żółte. Tez muszę poczytać… jak mi wypadnie to będzie szczerbato… 4ty w rzędzie pięciu.

Ja mówię o roczniku 83

Asiu, też muszę poczytać czy teraz mają sens jakieś opryski?
Tak to trzeba wiosna przy pękaniu pąków promanalem potraktować. Tylko wtedy dobroczynki też zabiję i nie wiem.
Może lepiej wiosna dokupić dobroczynków i prysnąć ortusem w maju/czerwcu. Jest szansa, że jakieś dobroczynki przetrwają a szpeciele trochę odpuszczą.
U mnie akurat brzegowy więc w razie czego będę myśleć co posadzić.

Juzia napisał(a)

To i ja...

To jest nas więcej

Anusia napisał(a)
Asiu ta czterdziestka to dopiero za dwa lata. Co ja mam powiedziec w grudniu 49. Duchem nie czuje tego za to fizycznie co raz wlacza sie alarm. Zwonij teoche!

Moim zdaniem graby dostaly duzo wody pod warunkiem ze nie ma oznak chorobowych a tylko zmiana koloru lisci.

Mam wrażenie, że ostatnie 10 lat gdzieś mi przeleciało, jakoś czas pędzi za mocno a odkąd jest Młodszy to w ogóle.
Dobrze, że duchem się czujesz młodsza, może zarazisz ciało

Liście mają taki właśnie niezdrowy odcień. Oglądałam zdjęcia w wątku grabowym i sama nie wiem. Chyba podsypię dolomitem i obornikiem i pomyślę do wiosny. Mam nadzieję, że nie padnie. Teraz tam ma dren w stopach to może mu się polepszy?
sarenka 17:27, 13 sie 2021

Ogród dojrzewa a Ty mlodniejsz