Asiu ta czterdziestka to dopiero za dwa lata. Co ja mam powiedziec w grudniu 49. Duchem nie czuje tego za to fizycznie co raz wlacza sie alarm. Zwonij teoche!
Moim zdaniem graby dostaly duzo wody pod warunkiem ze nie ma oznak chorobowych a tylko zmiana koloru lisci.
Asiu, chyba geny mam takie, że wieku nie widać dokładnie To samo jest z moją mamą i babcią
Asiu, to palenisko ma dość wysokie nogi, nie wypaliło trawy, sprawdzaliśmy, następnym razem sprawdzę znowu i dam Ci znać.
Jak wam wypala trawę to chyba zostaje tylko postawić na płytkach/kostce/żwirku.
Świat to jednak mały jest
Studiowałam w Gdańsku więc pewnie się nie znamy. Mój mąż jest z twojego rocznika i studiował w Elblągu może jego znasz
Marta, liście ma koloru takiego hmm limonkowo cytrynowego. Na pewno nie jest ciemno zielony jak powinien być. Pozostałe też nie są idealne ale ten wyraźnie jest żółtawy w masie i rzeczywiście nie miał drugiego przyrostu jak pozostałe, co rosną. Ten stan się zaczął tak pod koniec lipca.
Sama nie wiem czy to ten pordzewiacz czy nadmiar wody.
Ten rok jest wyjątkowo mokry i w sumie się cieszę, że teraz jest taki, mogłam w porę zmienić plany.
Planujesz coś ze swoim grabem robić?
83
Tak to trzeba wiosna przy pękaniu pąków promanalem potraktować. Tylko wtedy dobroczynki też zabiję i nie wiem.
Może lepiej wiosna dokupić dobroczynków i prysnąć ortusem w maju/czerwcu. Jest szansa, że jakieś dobroczynki przetrwają a szpeciele trochę odpuszczą.
U mnie akurat brzegowy więc w razie czego będę myśleć co posadzić.
To jest nas więcej
Mam wrażenie, że ostatnie 10 lat gdzieś mi przeleciało, jakoś czas pędzi za mocno a odkąd jest Młodszy to w ogóle.
Dobrze, że duchem się czujesz młodsza, może zarazisz ciało
Liście mają taki właśnie niezdrowy odcień. Oglądałam zdjęcia w wątku grabowym i sama nie wiem. Chyba podsypię dolomitem i obornikiem i pomyślę do wiosny. Mam nadzieję, że nie padnie. Teraz tam ma dren w stopach to może mu się polepszy?