Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Kawa 11:27, 01 cze 2022

Roocika napisał(a)

Kamila...
Chcialam uruchomić swoją empatię i coś napisać, co by Cię podniosło na duchu....
Powoli damy radę nie?
Ściskam i buziaki przesyłam.

nooo wiesz najgorsze że przerabiałam ją 2 razy al dalej coś wybranym roślinom nie pasuje no i mnie też

do 3 razy sztuka - najwyżej trawą zasieję
Dorii 11:57, 01 cze 2022

Co do ostów to zostaw je do zakwitnięcia. Jak zakwitną zetnij przy ziemi by się nie wysiała. to jest rośliną która po kwitnieniu i wydaniu nasion kończy swój cykl i zamiera. Z tego co zauważyłam nie trzeba czekać nasiona. Jak będziesz wyrywać przed zakwitnięciem to i tak odrosną z resztek korzenia. Chyba że uda się wyrwać z całym korzeniem co jest możliwe tylko przy małych siewkach.
Gosialuk 18:41, 01 cze 2022

Asia no fajny busz już się robi na frontowej. I z tyłu za nią widać twoje choiny? Ani się obejrzysz, jak wszystko będzie wielkie.
Martka 00:25, 02 cze 2022

Asiu, frontowa szałowa! Gratulacje, jedna z moich ulubionych rabat na O.
Bodziszki są bardzo wdzięczne. W tym roku polubiłam je jeszcze bardziej i z pewnością dosadzę.
Milka 09:41, 02 cze 2022

Roocika napisał(a)

No chwasty Aga to już łypią na mnie z każdej strony. Skarpa dopiero co opielona a tu już kolej ostów i skrzypu i znowu bym musiała ją pielić... Jak irgi i tawulce zakwitną, to nie odważę się tam podejść, bo będzie mnóstwo bzyków
Pogoda nie sprzyja, bo zimno i pada. Dziś mamy tylko 12 stopni. W domu włączyłam w weekend ogrzewanie, bo mi zimno było.

Asiu, my też włączamy jeszcze ogrzewanie, pogoda wiosenna, a nie letnia.
Może żeby opanować chwasty, to kartony i zmielona kora? Też to wymaga pracy, ale pomoże.
Milka 09:44, 02 cze 2022

Roocika napisał(a)
Mam dyżur że swoją najmłodsza latoroślą. Wczoraj było okienko i nie padało.
Zakwitła tawuła van Houtta i orliki, kwitną też czosnki przy grabiach i pod platanem.
A dziś rano była okropna burza i Nowy popaduje.
Wczoraj udało nam się posadzić w końcu pomidory i cukinie.
Muszę posiać ogórki.

Asiu, no pogoda psoci. Jak nie posiejesz ogórków, nic się nie stanie, kupisz gdzieś zdrowe okazy.
Ta lista muszę i muszę wykańcza, wiem po sobie. Zrób, co możesz, nie wszystko, no i co z tego, ze nie wszystkotrzymam kciuki, latorośl szczęśliwa na huśtawce
Roocika 18:47, 02 cze 2022

Kawa napisał(a)

nooo wiesz najgorsze że przerabiałam ją 2 razy al dalej coś wybranym roślinom nie pasuje no i mnie też

do 3 razy sztuka - najwyżej trawą zasieję

Kamila, no coś Ci się uda dobrać, może dziewczyny pomogą?
Roocika 18:51, 02 cze 2022

Dorii napisał(a)
Co do ostów to zostaw je do zakwitnięcia. Jak zakwitną zetnij przy ziemi by się nie wysiała. to jest rośliną która po kwitnieniu i wydaniu nasion kończy swój cykl i zamiera. Z tego co zauważyłam nie trzeba czekać nasiona. Jak będziesz wyrywać przed zakwitnięciem to i tak odrosną z resztek korzenia. Chyba że uda się wyrwać z całym korzeniem co jest możliwe tylko przy małych siewkach.

Dorii, dziękuję za tą informację, właśnie za choinami rosną ogromne 1,5 m osty i zaraz zawiążą kwiaty, muszę spróbować, może zamrą
Roocika 18:58, 02 cze 2022

Gosialuk napisał(a)
Asia no fajny busz już się robi na frontowej. I z tyłu za nią widać twoje choiny? Ani się obejrzysz, jak wszystko będzie wielkie.

Tak Gosiu, choiny już duże są, wiosną je cięłam i już były wyższe niż ja, bo cięłam na wysokość mojej wyprostowanej do góry ręki.

Roocika 19:05, 02 cze 2022

Martka napisał(a)
Asiu, frontowa szałowa! Gratulacje, jedna z moich ulubionych rabat na O.
Bodziszki są bardzo wdzięczne. W tym roku polubiłam je jeszcze bardziej i z pewnością dosadzę.

Marta, dziękuję bardzo za takie miłe słowa...