Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 19:12, 02 cze 2022

Milka napisał(a)

Asiu, my też włączamy jeszcze ogrzewanie, pogoda wiosenna, a nie letnia.
Może żeby opanować chwasty, to kartony i zmielona kora? Też to wymaga pracy, ale pomoże.

Irenko, jak słońce wyjdzie to w miarę przyjemnie ale ogólnie to ciągle dosyć chłodno jest. 'Trawa' urosła i nie ma kiedy skosić, może jutro.

Mam położone kartony w jednym miejscu ale z uwagi na nornice chyba nie będę ich kładła, bo wtedy nie widzę, gdzie chodzą, a potrafią ostro podkopać rośliny.
Korę sypię

Roocika 19:24, 02 cze 2022

Milka napisał(a)

Asiu, no pogoda psoci. Jak nie posiejesz ogórków, nic się nie stanie, kupisz gdzieś zdrowe okazy.
Ta lista muszę i muszę wykańcza, wiem po sobie. Zrób, co możesz, nie wszystko, no i co z tego, ze nie wszystkotrzymam kciuki, latorośl szczęśliwa na huśtawce

Masz rację Irenko.
Z ogórkami czekam na pogodę, bo zimno było, jutro i w weekend ma nie padać, to w końcu się uda

Szykują się irysy

A tu będzie 'suche' oczko.

Coś żarło wiosną liście liliowców, znalazłam w nich szerszenia, czy szerszenie jedzą liście?

Agatorek 20:36, 02 cze 2022

Trochę wody macie w tym suchym oczku…
U mnie woda tylko z przodu działki, w mniejszych oczkach. Ale też nie za wiele. Z tyłu domu tylko jakieś bagno na dnie .

Rabaty z dnia na dzień Ci szaleją . Za chwilę będziesz rozsadzać, busz będzie jak się patrzy .

Ładne rdesty!
antracyt 20:37, 02 cze 2022

Szerszenie, albo żarły to co żarło liście, albo (tu mam mniejszą pewność) potrzebowały zielonego do budowy gniazda.
Bardzo jestem ciekawa "suchego" oczka.
Kawa 09:30, 03 cze 2022

rdest super sie skomponował z innymi roślinakami
DariaB 09:55, 03 cze 2022

Ostatnie zdjęcie z rdestem super! ładnie się komponuje z tą świeżą żółcią
Mirka 20:29, 03 cze 2022

Asia wstawiłam zdjęcia Grujecznika zajrzysz ?
Martka 20:42, 03 cze 2022

Suche oczko już mokre, świetnie, że powstaje! Zdjęcie z rdestami to już wytrawna pinterestowa kompozycja Asiu, rabaty przybierają, nie obejrzysz się i będzie dookoła buszyk. Z kartonami miałabym te same obawy na rabatach, gdzie już coś rośnie. Na szczęście z czasem (bardzo długim czasem, żeby nie było za słodko) chwastów nam ubywa Ciepłych dni życzę

ajka 22:18, 04 cze 2022

A do tego oczka, to będzie jakaś ścieżka? To żółte to jakieś tawuły?
Alija 09:48, 05 cze 2022

Rdest bardzo ładnie się zakomponowały, w ogóle pięknie już na rabatach. Suche oczko, świetny pomysł.
Na szerszenie uważaj, gdybyś znalazła gniazdo, można dzwonić po strażaków, jeśli są dzieci przyjeżdżają bez problemu.