Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 08:25, 07 cze 2022

Mirka napisał(a)
Asia fajny gąszcz u ciebie
Orliki masz fajne ja mam tylko takie ciemne granatowe.
Zbierasz czasem nasiona z nich?
Napisałam u siebie co zauważyłam jeszcze na Grujeczniku zajrzysz?

Mirko one takie fioletowe są tylko mój aparat w telefonie tak wszystko prześwietla. Stary aparat jaki mamy robi jeszcze gorsze fotki. Musiałabym mężowi telefon podbierać, bo jego telefon robi ładniejsze foty i lepsze kolory wychodzą.

Próbowałam w tym roku te nasionka rozsypać sobie to tu to tam, tylko chyba jeszcze nie dojrzały, bo większość zielona była i nie wiem czy coś z tego będzie.

Basieksp napisał(a)
Śliczne te różowe orliki fajnie, że piesia już po operacji buzia mi się uśmiechnęła jak przeczytałam o tym, jak poszła się wytarzać, to znak, że wszystko ok no ale powiedz jej, że ma się oszczędzać

Noga wygląda bardzo dobrze, nawet nie jest aż tak bardzo opuchnięta. Tylko bidulka siedzi w kołnierzu i już jej się uszy gotują więc zaraz pewnie będzie nowy problem

ajka napisał(a)

Buahaha, padłam Super dziecię.

Głaski dla piesia, dobrze że już po operacji.

Dużo masz tych czosnków, u mnie purple sensation już wszystkie przekwitły.

W pierwszej chwili to zła byłam, no ale skąd mogła wiedzieć heheh

No właśnie nie wiem czy to purpule sensation, bo na frontową też kupowałam purpule i wyrosły zupełnie inne i nie wiem już co mam.
Roocika 08:30, 07 cze 2022

Ewa777 napisał(a)
Ogród się rozrasta Choiny piękne
Frontowa nabrała masy i super wygląda

Ewa choiny to kocham szczególnie, jedne z pierwszych roślin, dobre mają stanowisko, w razie "w" mamy podlewanie, więc tak bardzo nie cierpią.

Martka napisał(a)

Asiu, piękne czosnki! Mam podobne i kupiłam jako Purple Rain, Purple Sensation są zabudowane "na gęsto" więc raczej to nie one. Natomiast moje Purple Rain są bardziej w ciemny fiolet, a te Twoje idą w ciemny róż, czy może to kwestia światła? Niezależnie od nazwy pięknie zdobią rabaty, bardzo ładne widoki pokazujesz!

Z tymi czosnkami z L to chyba nie ma pewności, bo u mnie właśnie w L kupione

Marta one mają piękny fioletowy kolor, mój aparat robi takie prześwietlone fotki. Na telefonie wyglądają ok, a w komputerze rażą.

Te czosnki zakwitły później niż są na frontowej, są niższe i mają duże te kule w cudnym głębokim fiolecie. Na żywo wyglądają przecudnie. Niestety na fotkach jest jak jest, aparat wszystko spłaszcza, nie ma głębi i kolor do d.

Magara napisał(a)

Ciężko się forum w sezonie ogarnia

Asia, co to jest to białe wysokie, po prawej?

Sorry, jeżeli już pisałaś, ale nie da się nadążyć w wątkach

To białe wysokie to tawuła van Houtea

Roocika 08:50, 07 cze 2022

Pożyteczny żuk, zagrożony, żyje na drewnie. Odłożyliśmy na pniaka, znaleziony na podjeździe

Margerytka40 08:51, 07 cze 2022

Ta tawuła piękna. Rozważam ją na kwaśną bo po wysadzeniu azalii temat znów wrócił. Trudne miejsce, cień i sucho. Ciekawe czy dały by radę
Roocika 08:55, 07 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)
Ta tawuła piękna. Rozważam ją na kwaśną bo po wysadzeniu azalii temat znów wrócił. Trudne miejsce, cień i sucho. Ciekawe czy dały by radę

Asiu, mogłaby nie kwitnąć i podsychać chyba od dołu, ona chyba potrzebuje trochę słońca

Asia, a jak z krzewów to może jakaś śnieguliczka (są takie z różowymi kulkami), one znoszą cień.

Do suchego cienia jeszcze zadrzewnie, ale one kwitną na żółto latem.
antracyt 09:16, 07 cze 2022

Roocika napisał(a)
Pożyteczny żuk, zagrożony, żyje na drewnie. Odłożyliśmy na pniaka, znaleziony na podjeździe

Super chłopak
Magleska 11:37, 07 cze 2022

Fajny ten Twój mały facecik
Martka 15:07, 07 cze 2022

Asiu, zuch - trzylatek? Wyglada na dobre cztery
Skoro tak się sprawy mają z kolorystyką czosnków, to możemy uznać, że to Purple Rain Teraz jest ich czas
LIDKA 15:51, 07 cze 2022

antracyt napisał(a)

Super chłopak

Rośnie Ci przystojny zoolog
Gosialuk 22:10, 07 cze 2022

Asia od małego uczysz obcowania z naturą. Może faktycznie jakiegoś przyrodnika wychowasz. Czosnki fajne i nie ma znaczenia jaka to odmiana.