Madzia, dzięki U mnie to nuda w porównaniu z Twoim bogatym ogrodem
Cmok
Zuziu, światło takie piękne było, że musiałam obfocić
Tak, zapowiada się chyba w miarę ładne kwitnienie hortek w tym roku
Tej wiosny zostawiłam dwie tawuły japońskie niecięte. I urosły spore Tak się zastanawiam, czy przypadkiem na skarpie też nie posadzić i nie ciąć co dwa lata Mniej pracy bym miała. Wciąż mnie skarpa przeraża, głównie przez ten skrzyp. On nawet w bodziszku korzeniastym wyrasta Nie nadążam z wyrywaniem
Deszcz mnie ucieszył bardzo, ale ślizgacze już mniej, oczywiście się od razu pojawiły
Tłok to coś pożądanego na rabatach Dziękuję Asiu.
Edit, teraz chyba ogarnęłam, że chodziło Ci o Overdama Tego też polecam ale tam gdzie bardziej sucho i koniecznie na słonko
Witaj fajnie, że zajrzałaś
Zdjęć "suchego" oczka w wersji "skończonej" jeszcze nie było Została nam kora do wysypania wkoło i do przesadzenia mam turzyce palmowe little. Oczko pełni rolę zbieracza nadmiaru wody, jest wysypane kamieniami tzw. "suche oczko" W tym roku mocno suche, bo tak mało pada, że nie napełniło się po wiośnie.
Te duże żółte dopiero wczoraj otworzyły pierwszy kwiatek
A jak długo masz te liliowce, może potrzebują jeszcze czasu?
Dzięki Daria, pożyczyłam sobie tło- znaczy las to taki klimacik się stworzył. Oby te drzewa za płotem nie zniknęły
Tak, takie puszki, ładniej wyglądają te rosnące w rzece
Wczoraj się nawet z siebie śmiałam. Posadziłam za liliowcami molinię Heidezwerg. Pamiętam jak myślałam co posadzić, pierwsza myśl to była turzyca musegońska, a potem zobaczyłam tą molinię w szkółce i kupiłam. No i widzę, że źle i do du_py. Muszę jednak posadzić tą turzycę Pierwsza myśl najlepsza.
Dzięki Aga Uczę się