Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zawirowania

Ogrodowe zawirowania

kryniafu 23:34, 17 sie 2012

kryniafu 23:37, 17 sie 2012

I taki był czerwiec, kolejne zdjęcia z kwitnącego lipca.
KasiaWB 23:45, 17 sie 2012

kryniafu napisał(a)
Obiecanki cacanki ...
Przepraszam za nieobecność na forum i za brak odpowiedzi na zadawane pytania. Przywołana ujawniam się i niczego nie obiecuję. Ale odpowiem na pytania: po pierwsze KasiWB w sprawie przywrotnika - przywrotnika dzieliłam zaraz po przekwitnięciu, na razie zależy mi na ilości bylin, w przyszłym roku będę dbać o wielkość.
Czyli już raz w tym roku dzieliłam kępy w czerwcu. W okresie kwitnienia wycinałam kwiatostany do bukietów, nie żałując nikomu bo zależało mi by jak najszybciej przystąpić do dzielenia. W tym roku nie zasilałam niczym kwiatów (wcześniejsze lata hydrokompleksem wiosną a jesienią dolomitem, lałam wodę gdy było sucho. Przywrotniki (i nie tylko) bardzo ładnie się rozrastały. Teraz w sierpniu po raz kolejny będę dzielić kępy przywrotnika ale tylko te większe.

Krysiu, wielkie dzięki. Moja sadzonka jeszcze mała, chociaż już troszkę się zagęściła. Poczekam lepiej z dzieleniem do następnego roku. Twój przywrotnik już wielki, a bukiet i wianek - bajeczne zapisuję do ulubionych Pozdrawiam serdecznie
KasiaWB 23:52, 17 sie 2012

Ach, jeszcze raz wróciłam do tych zdjęć piękne ależ Twój ogród piękny, te bodziszki, ostróżki, piwonie... nie wiem co bardziej chwalić - też takie ilości chcę bodziszki muszę kupić, bo nie mam ani jednego jestem zachwycona ogrodem
bogumila 23:57, 17 sie 2012

Miło Cię znowu widzieć i Twój ....piękny ogród.
kryniafu 23:58, 17 sie 2012

KasiaWB napisał(a)
Ach, jeszcze raz wróciłam do tych zdjęć piękne ależ Twój ogród piękny, te bodziszki, ostróżki, piwonie... nie wiem co bardziej chwalić - też takie ilości chcę bodziszki muszę kupić, bo nie mam ani jednego jestem zachwycona ogrodem

Kasiu to wszystko efekty dzielenia kęp. Dzisiaj nawet za dużo się zrobiło. Zaś nowe byliny takie mikrutkie w stosunku do tych dojrzałych. Ale cóż ogrodnik cierpliwy musi być.
kryniafu 23:59, 17 sie 2012

bogumila_bienko napisał(a)
Miło Cię znowu widzieć i Twój ....piękny ogród.

Postaram się poprawić i bywać częściej.
kryniafu 00:04, 18 sie 2012

A teraz trochę lipca.

kryniafu 00:08, 18 sie 2012

Liliowce w pełni kwitnienia

kryniafu 00:14, 18 sie 2012

Kielichowiec wonny, nie przepadam za nim. Jeszcze nie miałam czasu ale mam chęć go wyprowadzić z ogrodu.

Monarda, jedynie czerwona bo inne pani Jola skutecznie wyplewiła. Jak widać uratowałam tylko jedną.

I na dzisiaj tyle reszta jutro, jak dam radę.