Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

gogo 00:21, 09 lip 2019

Sylwio, wiem, że paprotnik Ci się podobał, bo Wacław mi o tym powiedział
Poczułam się wtedy, jakbyśmy stały tam razem i się zachwycały
Aniu, naprawdę płakałam, bardzo mi zależało na poznaniu Ogrodowiczan, bo w rodzinie i wśród znajomych nikt nie podziela mojej pasji.
Mój eM, jak na nauczyciela polskiego i na dodatek z miasta, sporo nauczył się robić.
Nawet go pochwalę: pękła nam rura z wodą w posadzce pod kafelkami i brodzikiem, a żeby nie dewastować łazienki / co chciał zrobić hydraulik / sam zrobił obejście i wszystko działa

gogo 00:28, 09 lip 2019

Basiu
A u mnie dalej nie pada, dziś było 20 stopni bez wiatru.
Ziemia sucha jak pieprz, więc trochę polatałam z konewką.
W baniaku 1000 litrowym zostało ok. 1/4 wody i za chwilę jej braknie.
Przyślij mi deszcz
Śpij dobrze, macham na dobranoc
AniazUroczyska 02:15, 09 lip 2019

gogo napisał(a)
Aniu, niestety, nie było tego jastruna
Sprzedający tam kwiaty są przyjezdni, Arboretum nie ma swojego sklepu.
Może we Wrocławiu jest do kupienia, przy Ogrodzie Botanicznym jest sprzedaż, a przecież Arboretum jest jego filią.
Oj, było bardzo przykro, nawet się popłakałam.
Nieogrodowy eM to faktycznie problem.

Z kontekstu zrozumiałam ,że popłakałaś się z powodu niemożliwości kupienia jastruna i dlatego trochę się zdziwiłam Teraz już rozumiem, że to przez tą awarię samochodu i wcale się nie dziwię!
Mój eM ma tyle umiejętności, że trzeba by tu cały elaborat napisać , aby je wymienić Tak więc brak zainteresowań ogrodowych trzeba wybaczyć. Chociaż i tak : zawiezie, zapłaci dołki pokopie. Tylko z samochodu nie chce mu się wyjść , aby kwiatuchy wspólnie wybrać, pooglądać. A potem niecierpliwi się ,że za długo musi czekać

gogo 02:49, 09 lip 2019

Aniu, mój w Wojsławicach też nie wysiadł z samochodu, dopiero jak witał się z Wacławem, a to było już przy odjeździe.
Wziął grubą książkę do czytania, bo mu powiedziałam, że będziemy tam do wieczora
O wybieraniu kwiatków nawet nie ma co mówić, bo rozróżnia tylko te podstawowe, typu róża, gerbera, goździk, czyli te z kwiaciarni i to nie wszystkie
A kiedyś znał większość polnych kwiatów, uczył ich nazw swoich uczniów na wyprawach w góry.
Dziś już nic nie pamięta, może tylko maki, chabry, kaczeńce i kąkole

Rumianka 10:39, 09 lip 2019

Po nowej aranżacji Twój ogród wypiękniał jeszcze bardziej. Dużego uroku dodały mu krateczki na płocie, Tuuptuś bezbłędny, jaskółki urocze (u mnie inne ptaszki młode), ale bardzo szkoda powojników. Mnie udało się zakupić w ub roku 10 szt powojników "zmasakrowanych suchym podłożem" po 0,99 zł przeżyło zimę bez okrywania 8 szt. Jak narazie zakwitł tylko jeden, a reszta bractwa nabiera masy. Pozdrawiam...
sylwia_slomc... 10:42, 09 lip 2019

gogo napisał(a)
Aniu, mój w Wojsławicach też nie wysiadł z samochodu, dopiero jak witał się z Wacławem, a to było już przy odjeździe.
Wziął grubą książkę do czytania, bo mu powiedziałam, że będziemy tam do wieczora
O wybieraniu kwiatków nawet nie ma co mówić, bo rozróżnia tylko te podstawowe, typu róża, gerbera, goździk, czyli te z kwiaciarni i to nie wszystkie
A kiedyś znał większość polnych kwiatów, uczył ich nazw swoich uczniów na wyprawach w góry.
Dziś już nic nie pamięta, może tylko maki, chabry, kaczeńce i kąkole

I przesiedział tyle godzin w samochodzie? Musi być, że kocha bardzo
sierotka 14:56, 09 lip 2019

Witaj Grażynko 44 posty,ale się u Ciebie dzieje slicznosci
gogo 17:50, 09 lip 2019

Elisko, też jestem zadowolona z " biżuterii " ogrodowej
Fajnie, że Twoje powojniki rosną w siłę, złą ziemię można wymienić, choroby niestety nie.
Widziałam Twoje pisklaki, są słodkie
Sylwio, przesiedział
Ale miał książkę i jakoś to czekanie przeżył
Pewnie kocha, ale jeszcze nie wie, że nabrałam chęci na następne wyprawy i będzie musiał mnie wozić
Bogusiu, no dzieje, ogród się rozbujał kwiatami i jestem z tego zadowolona
Byłam w J.G. po dobroci dla ziemi na nowej rabacie i oczywiście coś kupiłam

A takie piękne kwiaty ma kupiony w Wojsławicach liliowiec

Rumianka 20:08, 09 lip 2019

Ooo, widzę nowe rośliny przybyły do ogrodu...te akurat fajnie się rozrastają...Możesz od razu je podzielić przed posadzeniem...takie trawki dzieliłam na 4 z jednej doniczki...tym sposobem mam ich mnóstwo w całym ogrodzie, a hosty tez dobrze znoszą dzielenie...Powodzenia w sadzeniu.
anabuko1 20:42, 09 lip 2019

Ładne hosty.
I kostrzewy. Takie niebiesciuchne.
Liliowiec Frans Hals bardzo ładny.