Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

gogo 11:41, 07 sie 2018

Witajcie:
ANIU, poczekam cierpliwie, a skalniaki w tym upale mają się doskonale
BASIU, niebo dalej błękitne, jak na Lazurowym Wybrzeżu, na deszcz się nie zanosi
Rozmawiałam wczoraj z sąsiadami rolnikami i zebrali trzy przyczepy pszenicy zamiast sześciu, bo ziarno jest małe. W skupie zakwalifikowano na siewne, a nie na mąkę, więc i cena niższa. Kupili za te pieniądze nawóz na przygotowanie ziemi na ozime i przyjechali bez pieniędzy. O moich roślinach, w porównaniu z ich stratami, aż głupio mówić.

To moja June

a tak wygląda trawnik

gogo 11:53, 07 sie 2018

Elu, doniczkowe wiszą na śliwce, ale one są jednoroczne i najwyżej pożyją krócej. Begonie są zawsze w cieniu, ale nie wymagają zbyt dużo wody. Podlewam więcej te nowe nasadzenia, szczególnie jeżówki i trawki. Też mam miednicę w zlewie, ale u mnie zakręcają wodę i ta, zbierana, używana jest w toalecie / w niedzielę woda była tylko od 9:30 do 14-tej /
Adela 12:01, 07 sie 2018

gogo napisał(a)
Elu, doniczkowe wiszą na śliwce, ale one są jednoroczne i najwyżej pożyją krócej. Begonie są zawsze w cieniu, ale nie wymagają zbyt dużo wody. Podlewam więcej te nowe nasadzenia, szczególnie jeżówki i trawki. Też mam miednicę w zlewie, ale u mnie zakręcają wodę i ta, zbierana, używana jest w toalecie / w niedzielę woda była tylko od 9:30 do 14-tej /

Co Ty mówisz? Zawsze tak, czy tylko podczas upałów?
anabuko1 12:24, 07 sie 2018

gogo napisał(a)
Witajcie:
ANIU, poczekam cierpliwie, a skalniaki w tym upale mają się doskonale
BASIU, niebo dalej błękitne, jak na Lazurowym Wybrzeżu, na deszcz się nie zanosi
Rozmawiałam wczoraj z sąsiadami rolnikami i zebrali trzy przyczepy pszenicy zamiast sześciu, bo ziarno jest małe. W skupie zakwalifikowano na siewne, a nie na mąkę, więc i cena niższa. Kupili za te pieniądze nawóz na przygotowanie ziemi na ozime i przyjechali bez pieniędzy. O moich roślinach, w porównaniu z ich stratami, aż głupio mówić.

To moja June

a tak wygląda trawnik

To nie jest June. Za szerokie i za liście okraglawe liście.
Ładna. Ale nie wiem co to za dama .
Eee.trawnik nie źle wypalony.
gogo 14:30, 07 sie 2018

ANIU, też mi się wydawała inna, jeśli to nie ta, to nie znam jej nazwy.
ELU, podczas upałów, ale to trwa już dwa miesiące i nie ulegnie zmianie. Górna część wsi, czyli i ja, ma ujęcie z oddzielnej niż reszta wsi, oczyszczalni na górce. Wody w stawie zbiorczym ubyło o połowę!!! Jeśli sytuacja się nie poprawi, będą stawiane beczkowozy, nie napisali co z praniem i kąpielą, bo rzeczka wyschła
gogo 14:40, 07 sie 2018

Gdzie się podziały kolory? powinny być różowe

hanka_andrus 14:43, 07 sie 2018

Kolory wypłowiały. I nie dziwota: tyle żaru z nieba, a tu pięknie wytrwać trzeba!

rzypływu wody do zbiorników życzę.
Adela 15:10, 07 sie 2018

Nie zazdroszczę sytuacji hydrologicznej
U nas jest bardzo droga woda, za kanalizację płacimy jeszcze więcej, ale nigdy jej nie brakuje. Mój problem - jak ją zaoszczedzić
Oby Ci chociaż troszkę podlało
gogo 21:12, 07 sie 2018

Właśnie wróciłam z podlewania, rośliny w dosłownie opłakanym stanie Na dworze jest 28 C.
HANIU, dzięki za życzenia deszczu, przyszedł czas, że z tego cieszę się bardziej niż z życzenia zdrowia.
ELU, u mnie woda jest tania, metr sześcienny kosztuje 3,74 zł. bo są niskie koszty dostarczania: mała odległość, górskie źródła, miękka, czysta woda i oczyszczanie niedrogie. Ale jak wody brak, staje się droga jak złoto.
Czy to da się uratować dzielżan i stroiczka, poniżej jeden z przetaczników, inne też takie

Waclaw 21:23, 07 sie 2018

Witaj.
Piękny masz ogród. Obecnie wszystkie ogrody cierpią z powodu suszy. Niestety klimat nam stepowieje.
Rojniki imponujące.
Twoje okolice są przepiękne. Uwielbiam zwiedzać jeleniogórskie i okolice.

Pozdrawiam