Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Milka 16:40, 14 mar 2012

piękne wspomnienie, ta róża powinna być w każdym ogrodzie
Joanka 19:44, 14 mar 2012

Monic napisał(a)
Mój Chopin - wspomnienie

Szkoda...
Ja właśnie kilka kupiłam.
Monic 20:00, 14 mar 2012

Joanko - życzę Ci, aby Twój Chopin bezpiecznie zimował, pięknie kwitł i zdrowo rósł
Ja też wciąż wracam do niego wspomnieniami i kusi mnie ponowny zakup.
Póki co cieszę się nadchodzącą wiosną i liczę na szybkie kwitnienie na rabatach.

Sebek 18:11, 17 mar 2012

Tęskno za takim widokiem. Ale jeszcze chwilunia
wanda7 10:09, 19 mar 2012

Ja do niedawna uważałam, że mam u siebie Chopina, ale po zamieszczeniu fotek w wątku wyprowadzono mnie z błędu. Niestety, nie udało się do końca zidentyfikować tej mojej róży. Czekam niecierpliwie, aż ponownie akwitnie. Zrobię jej wtedy sesję zdjęciową i ponownie poproszę was o pomoc w rozpoznaniu
Monic 19:16, 20 mar 2012

Sebku, jeszcze to trochę potrwa. W tym roku wiosna nieco późna, bo zima późno przyszła. U mnie jeszcze nic nie kwitnie. Ledwo z ziemi wychodzą czubki strzępiastych listków krokusów i zaczynają się pokazywać zielone czubki listków hiacyntów. Tulipanki w większości wyginęły - nornice niesamowicie buszowały. Sporo cebul zaczyna kiełkować w zupełnie innych miejscach niż były posadzone, a niestety widzę, że wielu brakuje.
W zastępstwie wystawiłam przed dom kupione niedawno cisy. Dzisiaj kupiłam dwie skrzynki białych i jasnoniebieskich bratków i od razu zrobiło się lepiej, weselej przed domem.

Wandziu, czekam na kwitnienie Twojego pseudochopina Chopina najlepiej dokup i wtedy będziesz miała pewność, gdy porównasz obie róże.
Mala_Mi 22:00, 20 mar 2012

Oj , niedobrze się dzieje, bo Kraków zwykle był cieplejszy od Rzeszowa..a u nas już wiosna Może zimno, ale wiosennie Dmuchnę troszkę tej wiosny do Ciebie
Monic 12:54, 23 mar 2012

Aniu, Kraków zdecydowanie cieplejszy od mojej miejscowości. Tak naprawdę mam 45km do Krakowa. Niby blisko, ale zupełnie inny klimat. Na szczęście dzisiaj u mnie też wiosna w pełni - piękne słoneczko, ciepło i przyjemnie.
W ogrodzie wprawdzie jeszcze nic nie kwitnie, ale również widoczna wiosenka i wychodzą z ziemi cebulkowce. Jeśli taka pogoda będzi dopisywała, krokusy lada dzień zaczną pokazywać kwiaty

Prymulki już wychylają listki

Hiacynty również świecą zieloniutkimi czubkami listków

Lilaki mają nabrzmiałe pąki, gotowe do startu wiosennego

Ziemia odmarzła, więc można było kontynuować prace obok ławeczki. Na razie poprawiam miejsce po bokach, gdzie rosną Anabelle. Jeden bok gotowy, drugi czeka na swoją kolej.

W domu również wiosna

Pozdrawiam wszystkich i miłych prac w ogrodzie życzę
Eve 13:36, 23 mar 2012

Widzę Moniko, że prace ogrodowe trwają Ciekawa jestem jak będzie wyglądało to miejsce z ławeczką, jak zakwitną hortensje, no a jak cisy się rozrosną to dopiero będzie cudo!

Śliczne te białe szafirki, uwielbiam ich zapach, taki cudny, ciepły, wiosenny
AniaDS 18:21, 25 mar 2012

Moniś, piękne te szafirki.
Pomalowałaś ławeczkę?