Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Monic 18:21, 07 mar 2012

Gabrysiu, Irenko - dziękuję. Będę eksperymentować z przeniesieniem na rabatę. Jak tylko odmarznie ziemia, to pójdą (mam dwa takie same) do gruntu. Jeśli to dzwonek Poszarskiego, to przezimuje bez kłopotu, bo mam taki i jest OK. Ten wydaje mi się drobniejszy, ale kształt liści i kwiaty takie same.
Monic 19:16, 07 mar 2012

Na dworze wciąż chłodno, choć wiosna już niemal zamieszkała u nas.
Na razie nic u mnie nie kwitnie, więc wrzucę kilka wspominek z poprzednich sezonów wiosennych

andziulka 20:14, 07 mar 2012

Witaj Moniko Widzę, że i Ciebie grypa dopadla mam nadzieję, że już czujesz sie lepiej Nigdy nie widziałam takich dzwonków o tej porze roku. Super
Monic 08:36, 08 mar 2012

andziulka napisał(a)
Witaj Moniko Widzę, że i Ciebie grypa dopadla mam nadzieję, że już czujesz sie lepiej Nigdy nie widziałam takich dzwonków o tej porze roku. Super

Witaj, Andziulko
Dzisiaj czuję się znacznie lepiej, więc może nawet wyjdę na chwilę do ogrodu. Zapowiada się piękny dzień, choć chyba nadal chłodny.
O poranku powitał nas piękny wschód słońca, który mamy tutaj w nowym domu na wyciągnięcie dłoni, dzięki temu, że teren wzniesiony:

Zachody też można podziwiać, ale na tarasie przed domem. Szkoda, że są takie krótkie. Dzisiejsze poranne słoneczko szybciutko poszybowało do góry - widać, że wiosna nadchodzi, bo dawno tak wysoko nie było wzniesione.
Milka 12:02, 08 mar 2012

super zwiastun dnia, a i tulipanki piękne cos nas ta wiosna nijak nie chce przywitać, a 21 tuż, tuż
Monic 10:07, 11 mar 2012

Irenko, dziękuję Masz rację, coś ciężko ta wiosna ma się wprowadzić do naszych ogrodów. U mnie wciąż zmarznięta ziemia, byliny czekają na wsadzenie.

Wczoraj tylko udało mi się dokończyć układanie kostki pod ławeczkę i wynieść ławeczkę do ogrodu

Czekam na cieplejsze dni, zeby więcej popracować w ogrodzie.
Joanka 10:30, 11 mar 2012

Ładny kącik wyszedł z ławeczką
an_tre 10:36, 11 mar 2012

Monic napisał(a)
Na dworze wciąż chłodno, choć wiosna już niemal zamieszkała u nas.
Na razie nic u mnie nie kwitnie, więc wrzucę kilka wspominek z poprzednich sezonów wiosennych

lubię takie wspomnienia kącik z ławeczką miodzio Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 11:51, 11 mar 2012

Super te wiosenne kwiaty, ale i wiosenne prace bardzo udane
Gabriela 20:55, 11 mar 2012

Monic napisał(a)
[Wczoraj tylko udało mi się dokończyć układanie kostki pod ławeczkę i wynieść ławeczkę do ogrodu

.

Sama układałaś kostkę? To gratuluję placyku, mój ciągle w planach, pan który nie zrobił go w zeszłym roku zdeklarował się na maj, więc mój półokrągły placyk z klinkierowej kostki może wreszcie
zakończy moją alejkę. Fajna, prosta ławeczka. Widzę dziury po bokach. Będzie pergola, czy jakieś rośliny?