Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

monteverde 01:14, 11 wrz 2011

Viva Italia, to jedziemy, w wycieczkach czy ogrodach świata?
elzbieta_swi... 06:59, 11 wrz 2011

P.Gabrielo wspaniałe rośliny jest czym cieszyć oko, najważniejsze jest jednak by to Pani siadając na tarasie czuła i cieszyła się wspaniałościami ogrodu, jakimi odwzajemnia się przyroda za troskę. każdy z nas mając choć kawałek swojego ogródka boryka się ,ale cierpliwość jest wynagradzana ze strony roślin
pozdrawiam serdecznie i życzę pełnego relaksu w swoim stworzonym ""Raju"
olga 21:06, 27 wrz 2011

Gabriela napisał(a)

opis przedstawia bardzo ładną, kwitnącą rabatę

No nie wiem, nie wiem, wygląda to marnie, ma być kwitnąco już w maju, czerwcu przyszłego roku. Ta część ogrodu po prawej stronie domu moich rodziców nie jest zagospodarowana jak należy, tzn. tak jak chcę.

Dowód na to, że to ja robiłam "tymi rączkami":

Niewyględne to, co nie?

Ale my, starzy ogrodnicy wiemy, że będzie pięknie

To naprawdę bardzo dodający otuchy widok, kiedy można podejrzeć jak wszytko wyglądało na początku a jak pięknie jest teraz
widok takich efektów bardzo mobilizuje do pracy
gratuluję niesamowitego ogrodu, który dostarcza mnóstwa inspiracji
ell 21:43, 27 wrz 2011

Tak Gabrysia ma naprawdę wspaniały ogród, a na żywo robi ogromne wrażenie. Byłam w niedzielę odebrałam sadzonki oleandra, a Gabrysia oprowadziła mnie po swoim angielskim ogrodzie.
Gabrysia ukryła jeszcze przed Wami kilka pięknych roślinek - zachwyciła mnie wielka gardenia z mnóstwem pachnących kwiatów. To było bardzo miłe choć krótkie spotkanie.
Sebek 23:07, 27 wrz 2011

ell napisał(a)
Tak Gabrysia ma naprawdę wspaniały ogród, a na żywo robi ogromne wrażenie. Byłam w niedzielę odebrałam sadzonki oleandra, a Gabrysia oprowadziła mnie po swoim angielskim ogrodzie.
Gabrysia ukryła jeszcze przed Wami kilka pięknych roślinek - zachwyciła mnie wielka gardenia z mnóstwem pachnących kwiatów. To było bardzo miłe choć krótkie spotkanie.

Nie dość, że się nie przyznałyście to jeszcze zdjęć nie macie - o Wy
ell 06:24, 28 wrz 2011

Sebek, było nam naprawdę ciężko ustalić termin, bo ciągle coś wypadało, ale w końcu się udało i było bardzo sympatycznie choć tremę miałam ogromną.
Jak to ja wpadłam tylko na chwilkę, bo kolejne zajęcia mnie goniły.
Basiaw 07:00, 28 wrz 2011

To może Gabrysia pokaże kolejne zdjęcia tych ukrywanych zakątków? Zaglądam i zaglądam a od pewnego czasu żadnych nowych fotek nie widzę. Uprzejmie proszę o nowe obrazki
Pszczelarnia 16:42, 28 wrz 2011

Gabriela napisał(a)

Gabrysia, jakiej róży jest to owoc? Czy to jest róża?
hanka_andrus 18:43, 28 wrz 2011

Dziurawiec barwierski
Gabriela 20:01, 28 wrz 2011

Jak mi miło, że o mnie pamiętacie!
Zaglądam na ogrodowisko, ale nic tu u mnie się nie działo, bo ostatnio nie robiłam zdjęć, byłam w rozjazdach, pracowałam.
To prawda, "potwierdzam, nie zaprzeczam", że w niedzielę spotkałyśmy się u mnie z Elą, pogadałyśmy i było fajnie. Szczerze mówiąc to żadnej z nas nie przyszło do głowy, żeby to jakoś uwieczniać na zdjęciach. Ela bardzo litościwie nie wspommniała o miejscach nieszczególnych, które na zdjęciach słabo widać, a one są i w oczy kłują. Mam nadzieję że się zmienią w przyszłości.
Ponieważ do końca tygodnia pracuję w domu, a pogoda piękna, zrobię nowe zdjęcia, właśnie mi kwitną krokusy jesienne, posadziłam po raz pierwszy w życiu dwie kępki. Poza tym większość bylin raczej brzydnie, a nie pięknieje, niestety i przestaje być fotogeniczna. Mam też jeszcze do zrobienia parę rzeczy w ogrodzie. Będę jeszcze sadzić i przesadzać co nieco. I musze poszukać gdzieś drzewka mirabelki, czyli ałyczy, bo bardzo chcę mieć, a nie mam.
Haniu, jesteś niesamowita, na zdjęciu oczywiście są owocostany dziurawca, odmiany Hidcote.