Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Pszczelarnia 19:13, 12 paź 2011

Gabriela 19:17, 12 paź 2011

Kwintesencja, rzeczywiście.
Upolowałam też książkę o ogrodach Gerturdy Jekyll
Patasia 10:07, 13 paź 2011

Witaj Gabrysiu -dziękuje za odwiedzinki. W swoim wątku ,napisałam mniej więcej -o co pytałaś, na temat miejsca na ognisko.Pospaceruje sobie ,że pozwolisz po Twoim ogrodzie .Pozdrawiam serdecznie.
Domi 11:12, 13 paź 2011

Gabriela napisał(a)

A ja jeszcze mam krokusy jesienne, dwie kępki mają piekny błękitno-lila kolor i są takie żyłkowane:

U mnie te krokuski dopiero teraz pokazały się. Czy Twoje też rosną na takich chudych,wiotkich łodygach i kładą się na boki?
Masz piękny ogród Gabrysiu, taki bogaty w roślinność. Jestem również pod wielkim wrażeniem kondycji Twojego trawnika! Jest idealny.
Gabriela 13:34, 13 paź 2011

Moje krokusy też się kładą, ale jak przekwitają, niestety kwitły krótko i niejednocześnie. Myślę że więcej nie będę ich sadziła, jeśli nie przezimują. O tej porze roku jest jeszcze wiele efektownych roślin, te krokusy można sobie darować. Może w trawie wyglądałyby lepiej.
Trawnik dziękuje za pochwałę
Syla 19:24, 13 paź 2011

A tutaj ta w koszyczku i ta na dole w małym dzbanuszku to pojedyncze kwiatostany:

Wianuszek:

Niebieskie hortensje na pewno będą u mnie w ogrodzie i pewnie na wiosnę będę się za nimi rozglądać a to co pokazałaś wywarło na mnie ogromne wrażenie, gratuluję inwencji A ten regał ech, ach, och ......
justi 09:39, 14 paź 2011

Ja też poobcinałam hortensje, już się chyba zasuszyły. Zrobie sobie podobny wianuszek chyba. Gabrysiu jak przyczepiłaś kwiaty w tym wianuszku?
Gabriela 16:56, 14 paź 2011

Banalnie prosto, bo wianek jest z zielonej gąbki Oasis, do kwiatów świeżych, ja akurat mój wianek robiłam ze świeżo ściętych hortensji. Po prostu trzeba pociąć kwiatostany na drobniejsze części, tak by miały krótkie łodyżki i wtykać w gąbkę. Mój w tym roku ma trochę krzywe kółko w środku, bo akurat tak się kwiaty ułożyły że musiałam dopychać w pustych miejscach, które powstały po zasuszeniu. Ty masz już suche, więc nie będziesz miała tego problemu. Niestety, suche są bardziej kruche.
Tutaj mam właśne przed chwilą ścięte hortensje, ten kosz to tylko część, są teraz takie błękitno, zielono, fioletowe, równie piękne.

I jeszcze jeden mój "suszek" - wianuszek z lawendy, ale nie jest zrobiony przeze mnie:
anka 17:48, 14 paź 2011

super baaardzo mi się podoba
Martek 18:27, 14 paź 2011

Obejrzałam ostatnie doniesienia z posesji ,bardzo mi się tu podoba do tego te śliczne dekoracje ...
Muszę poprosić Danusię ,żeby może jakiś wątek z pomysłami na takowe piękności otworzyć.
Co roku przymierzam się do zrobienia wianka na Boże Narodzenie i ciągle wianek kupuję i doczepiam ozdoby,a warto troszkę samej pokombinować prawda ...?