Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

hanka_andrus 11:03, 19 mar 2014

U Ciebie już latem zapachniało! Kolor pelargonii- takie lubię.
Pszczelarnia 11:05, 19 mar 2014

Zawsze, zawsze wyczekuję zdjęć z Twoich szklarni, cieplarni i oranżerii oraz parapeciarni.
Kondzio 11:06, 19 mar 2014

No proszę jak kwitnące pamietam ten zapach dalej który czułem w oranżerii ale juz nie pamietam co to było ale chyba jaśmin dobrze pamietam hi hi hi
mira 12:00, 19 mar 2014

czerwona pelargonia zachwyciła mnie , poproszę przepis - czyli kiedy idą na jesień do domu, co z nimi robisz zimą i jak to zrobić żeby chciały kwitnąć w marcu ?

miałaś już siany dzień ? rzeczywiście te tubki z papieru toaletowego są kiepskim patentem - papier zabiera mocno wilgoć choć jest ok groszki się wyłaniają

pozdrawiam
Gabriela 17:10, 19 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Zawsze, zawsze wyczekuję zdjęć z Twoich szklarni, cieplarni i oranżerii oraz parapeciarni.
.

Parapeciarni niet, będzie dopiero od jutra. A raczej podłogarnia i stolikarnia będzie. Wszystko już mam przygotowane, tylko rękawy zakasać.
I baj, baj pyszne śniadania i obiadki w szklarence. Aż do końca kwietnia jak sądzę.
Gabriela 17:12, 19 mar 2014

Kondzio napisał(a)
No proszę jak kwitnące pamietam ten zapach dalej który czułem w oranżerii ale juz nie pamietam co to było ale chyba jaśmin dobrze pamietam hi hi hi

Tak, to był ten jaśmin, teraz już kończy kwitnienie. Może jeszcze był jakiś cytrus, bo nawet jeden jego kwiatek potrafi mocno pachnieć.
Kondzio 17:15, 19 mar 2014

Gabriela napisał(a)

Tak, to był ten jaśmin, teraz już kończy kwitnienie. Może jeszcze był jakiś cytrus, bo nawet jeden jego kwiatek potrafi mocno pachnieć.
może bo bardzo ładnie pachniało
Gabriela 17:22, 19 mar 2014

mira napisał(a)
czerwona pelargonia zachwyciła mnie , poproszę przepis - czyli kiedy idą na jesień do domu, co z nimi robisz zimą i jak to zrobić żeby chciały kwitnąć w marcu ?

miałaś już siany dzień ? rzeczywiście te tubki z papieru toaletowego są kiepskim patentem - papier zabiera mocno wilgoć choć jest ok groszki się wyłaniają

pozdrawiam

Mój pierwszy siany dzień będzie jutro, albo pojutrze. Co do rolek z papieru, to mogę tylko powiedzieć "a nie mówiłam". Aaa, róże powinny przyjść jutro, więc będę kopać 19 dołków plus 7, bo 19 krzaków będzie nowych, a siedem wymaga przeniesienia, bo posadzone za ciasno.

Przepis na pelargonię:
Pelargonia przed przymrozkami wieszana jest po przezroczystym dachem w szklarence. Światło i umiarkowana temperatura i podlewanie powoduje, że już teraz zaczyna na nowo kwitnąć.

Teraz wymaga kosmetyki. Ten egzemplarz zaczyna swój piąty sezon u mnie, ciągle w tej samej donicy, tylko dosypałam trochę ziemi z wierzchu.

A tak wyglądają pelargonie zabrane dwa tygodnie temu z ciemnej piwnicy. Między nimi szaleje szczawik.

Gabriela 17:25, 19 mar 2014

Kondzio napisał(a)
może bo bardzo ładnie pachniało

A jaki Ty ładny w kwiatkach jesteś. W liliowcach.
Sebek 17:35, 19 mar 2014

Pelargonie w marcu....no świat się przekręca