U Ciebie już latem zapachniało! Kolor pelargonii- takie lubię.
czerwona pelargonia zachwyciła mnie , poproszę przepis - czyli kiedy idą na jesień do domu, co z nimi robisz zimą i jak to zrobić żeby chciały kwitnąć w marcu ?
miałaś już siany dzień ? rzeczywiście te tubki z papieru toaletowego są kiepskim patentem - papier zabiera mocno wilgoć choć jest ok groszki się wyłaniają
Parapeciarni niet, będzie dopiero od jutra. A raczej podłogarnia i stolikarnia będzie. Wszystko już mam przygotowane, tylko rękawy zakasać.
I baj, baj pyszne śniadania i obiadki w szklarence. Aż do końca kwietnia jak sądzę.
Mój pierwszy siany dzień będzie jutro, albo pojutrze. Co do rolek z papieru, to mogę tylko powiedzieć "a nie mówiłam". Aaa, róże powinny przyjść jutro, więc będę kopać 19 dołków plus 7, bo 19 krzaków będzie nowych, a siedem wymaga przeniesienia, bo posadzone za ciasno.
Przepis na pelargonię:
Pelargonia przed przymrozkami wieszana jest po przezroczystym dachem w szklarence. Światło i umiarkowana temperatura i podlewanie powoduje, że już teraz zaczyna na nowo kwitnąć.
Teraz wymaga kosmetyki. Ten egzemplarz zaczyna swój piąty sezon u mnie, ciągle w tej samej donicy, tylko dosypałam trochę ziemi z wierzchu.
A tak wyglądają pelargonie zabrane dwa tygodnie temu z ciemnej piwnicy. Między nimi szaleje szczawik.