Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Kondzio 17:36, 19 mar 2014

Gabriela napisał(a)

A jaki Ty ładny w kwiatkach jesteś. W liliowcach.
staram sie hi hi hi
Mala_Mi 22:55, 20 mar 2014

Ja pierwszy raz zrobiłam rozsadę z pelargonii.. jeszcze żyje

A iryski nie ma potrzeby z doniczek.. cebulki kupić i siup do gruntu.. małe to sie łatwo sadzi

Mogę Ci dać moje cebulki. ale musisz je wtedy przechować do jesieni.. to za nasionka... chcesz??
alinak 23:14, 20 mar 2014

Gabriela pelargonie w marcu?....to się nazywa pospiech ...ja w ty roku w kompozycjach tarasowych postawiłam na begonie ( różowe i białe ) , lobelię niebieską i albo zasadzę tojeść rozesłaną aurea albo kacankę złocistą ..już kiełki begonii wychodzą w doniczkach do okrągłych białe a do podłużnych różowe .
dla ciebie wiadomość Pv
AniaDS 00:00, 21 mar 2014

Wszystko w tym roku szybciej to i pelargonie też, a co
Gabriela 11:51, 21 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ja pierwszy raz zrobiłam rozsadę z pelargonii.. jeszcze żyje

A iryski nie ma potrzeby z doniczek.. cebulki kupić i siup do gruntu.. małe to sie łatwo sadzi

Mogę Ci dać moje cebulki. ale musisz je wtedy przechować do jesieni.. to za nasionka... chcesz??

Anka, Ty się rozkręcasz ogrodowo na całego i na nic się zdało Twoje pisanie, że nie masz czasu i ochoty. Co to za ogrodnik, co nie sadzonkuje, ukorzenia, flancuje, sieje, itp.?

A ci do irysów - co za pytanie, pewnie że chcę. Pisząc że szkoda że nie ma w doniczkach, chodziło mi o to, że wtedy mogłabym mieć też już teraz i się cieszyć, przynajmniej trochę.
Gabriela 11:57, 21 mar 2014

alinak napisał(a)
Gabriela pelargonie w marcu?....to się nazywa pospiech ...ja w ty roku w kompozycjach tarasowych postawiłam na begonie ( różowe i białe ) , lobelię niebieską i albo zasadzę tojeść rozesłaną aurea albo kacankę złocistą ..już kiełki begonii wychodzą w doniczkach do okrągłych białe a do podłużnych różowe .
dla ciebie wiadomość Pv

Czytałam, odpisałam.
Na moje begonie nie mam odwagi popatrzeć, bo ciągle są w piwnicy. Straszliwie nie mam czasu, w wolnych chwilach czyszczę i plewię, dorywczo bardzo.
Begonie bulwiaste świetnie się mają z lobelią - białe, różowe i błękit czy niebieski lobelii świetnie zagra. Do tego dołożyłabym kocankę szarą, albo szary tymianek, widzę to lepiej niż żółte liście tojeści czy kocanki.
Ten zestaw roślin to jest w ogóle mój ulubiony. Ja będę miała jak zwykle jw., tylko begonie mam czerwone.
Spróbowałam dwa lata temu taras na biało i niebiesko -fioletowo i to było razem strasznie mdłe przy tych moich bardzo ciemnych deskach. Kolorów używać trzeba.
Gabriela 12:00, 21 mar 2014

AniaDS napisał(a)
Wszystko w tym roku szybciej to i pelargonie też, a co

Zwłaszcza jak warunki wybitnie cieplarniane. W dodatku pod sufitem cieplej.
Kwitną u mnie od wczoraj takie wysokie żółte narcyzy, paki na drzewach owocowych zrobiły się takie duże i okrągłe. Pięknie jest w ten pierwszy dzień wiosny.
Joaska 12:58, 21 mar 2014

Ja nie wiem, ale ja bym chciała taka zimę co rok
i taka wiosnę jak dzisiaj pozdrawiam
popcorn 13:13, 21 mar 2014

Jakie pelargonie!
ja też po proszę ZAWSZE zimę jak w tym roku i do czerwca pogodę jak dzisiaj

pozdrawiam!!
Madzenka 07:48, 22 mar 2014

Zamówienie na łagodną zimę złożyłyśmy teraz cieszymy się piekną wiosną. U nas jednorocznych jeszcze nie ma ale pewnie się w tym roku szybciej pojawią
Na razie u mnie królują stokrotki i bratki