Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 13:57, 17 paź 2011

Miały być białe i są białe, obydwa! Po cztery kwiaty na jednej łodydze.

I dalszy ciąg tarasowych klimatów, a właściwie tego co po nich zostało:

Gabriela 14:04, 17 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
[A ten trawnik to chyba farbą zieloną malowany?

Tak Ewo, mój małżonek malował go w sobotę na zielono, kosiarką. Zdjęcia trochę wyżej są, już po malowaniu.
A tak poważnie to ostatni raz był nawieziony na początku września i więcej już nie będzie.
Gabriela 15:24, 17 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
[Teraz doczytałam - jekyllowa rabata to koniecznie z różą Jekyll! Już się nie mogę doczekać założenia według pani Gertrudy. Co za konsekwencja!

Też bym chciała, ale gdzie tę odmianę kupić? Oprócz Anglii rzecz jasna. Mam problem na przyszłą wiosnę.
Gardenarium 18:03, 17 paź 2011

Ja mam Kupiłam w Anglii, u nas chyba nie do dostania

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 18:42, 17 paź 2011

Gaba, to ja poszukam przy okazji dla Ciebie. Dla tego wnętrza jekyllowego warto!
Gabriela 19:35, 17 paź 2011

A ja już namierzyłam taki sklep internetowy Rosaplant się nazywa, mają duży wybór angielek, w tym Gerturdę. Tanio nie jest, niestety.
Poczytałam o niej i okazało się, że mimo niewątpliwego uroku, nie chce powtarzać kwitnienia, a jeśli już to marnie. No i sama nie wiem, czy na pewno ona będzie gwiazdą. Wszak Gertruda sadziła zupełnie inne róże...
Chyba że szefowa Danusia zaprzeczy i nie potwierdzi tego co wyżej, z pełną odpowiedzialnością za słowo.
Poczekam na zamówioną książkę i mocno rozeznam temat.
Acha, mam inicjały takie same jak słynna ogrodniczka - ona GJ i ja też GJ
Sebek 19:42, 17 paź 2011

Gabriela napisał(a)
A ja już namierzyłam taki sklep internetowy Rosaplant się nazywa, mają duży

Ja płaciłem za angielkę 45 złotych - trochę drogo mają, ale chyba warto.

A może pojedziesz do Anglii w maju na Chelsea Flower Show - wtedy sobie kupisz
Pszczelarnia 19:55, 17 paź 2011

Gabrysia, potwierdzam, nie powtarza kwitnienia (ja ją chyba mam - ale nie jestem pewna, bo dostałam ją z Anglii od niezorientowanych znajomych, którzy chcieli coś znajomego angielskiego wyeksportować do Polski). Nie zdążyła do końca zakwitnąć, bo posadziłam ją w marcu a w maju już musiałam ją usunąć (roboty przy domu). To może nie gwiazda (choć kolor ma słodki) ale symbol. Może mam fotkę jakąś?
W OBI angielki były po 70 PLN, z gołym korzeniem po 29 PLN płaciłam w szkółce w sieci.
Sebek 19:56, 17 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia, potwierdzam, nie powtarza kwitnienia (ja ją chyba mam - ale nie jestem pewna, bo dostałam ją z Anglii od niezorientowanych znajomych, którzy chcieli coś znajomego angielskiego wyeksportować do Polski). Nie zdążyła do końca zakwitnąć, bo posadziłam ją w marcu a w maju już musiałam ją usunąć (roboty przy domu). To może nie gwiazda (choć kolor ma słodki) ale symbol. Może mam fotkę jakąś?
W OBI angielki były po 70 PLN, z gołym korzeniem po 29 PLN płaciłam w szkółce w sieci.

W obi drogo, ale Danusia w W-wie płaciła raz po 89
Gabriela 20:07, 17 paź 2011

Sebku drogi, na CHFS byłam w tym roku i wystarczy, za rok raczej ogrody włoskie i angielskie (szkockie?). Zakup róż cenowo wychodzi tak samo, więc nie warto targać w walizce, no chyba że odmiany które u nas zupełnie nie są dostępne, to co innego.
Gdybym kupowała tę różę to dwie sztuki, symetrycznie, więc skoro kwitną tylko jeden raz, coraz mniej mi się to uśmiecha, Ewa potwierdza marne kwitnienie.
To już chyba lepsza byłaby Cotton albo Mary Rose, one kwitną całe lato i są trochę podobne.