Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 22:02, 16 cze 2014

Zobaczcie jak tryb w aparacie potrafi przekłamać kolor, no i my potem przeglądamy katalogi, internety i się dziwimy. To jest ten sam liliowiec, jest żółto-pomarańczowy, tylko pierwsze zdjęcie jest prawdziwe:

Zawilce, które powinny kwitnąć w sierpniu mają już takie pąki.

Na żółtej rabacie pojawiły się niebieskie niespodzianki, ale pasują do żółtego, a ja znowu wykazuję brak konswekencji. No ale szkoda wyrwać. Łubin miał być żółty, podobno. A ogórecznik się przyniósł z kompostem, szkoda wyrwać.

Kończę zdjęcia dla Was różą White Fairy (podobno) i Bonicą.

hanka_andrus 22:10, 16 cze 2014

Tak lubię. Siedzę pod różą i jem kwiatki ogórecznika. Miłego wieczoru.
paniprzyroda 23:14, 16 cze 2014

Munstead Wood na liście róż do kupienia. Po takich postach choroba pt. różyca przybiera na sile
Dzwonki w ilościach dużych posadzone na rabatkach, za rok będą kwitły. Zawilce mi się rozmnożyły, pączków nie widać. Liliowce zaczynają kwitnąć. Pierwsza gałązka róży pod butelką, nie pytaj w jakich okolicznościach zdobyta, to tak na wszelki wypadek, aby skusić szczęście
a przed snem posiedzę jeszcze raz u Ciebie i Vivy
mira 08:41, 17 cze 2014

Łubin niebieski zamiast żółtego to akurat dobra pomyłka, ja kupiłam żółty/lemonkowy i cudny jest więc również polecam
zawilce nabyłam w tym roku więc gdzie tam do pąków a i rosną dość cienisto mają, widoki różane będą nas karmić cały rok bo są zjawiskowe i widać w nich że róże kochasz
Ta Munstead zaszła mi za skórę ale postanowiłam już nie kupować już róż/głupie postanowienie/ a na pewno Austina bo tych kilka mam no ale co - szukam już miejsca
Gabrysiu u mnie liliowce kwitną tylko te stella i tak ma być inne nie więc nadzieja jest, że kwiecia nie zabraknie

rozkoszuj się najdłuższymi dniami
Kasya 08:44, 17 cze 2014

Strasznie wielka ta white fairy..
ja ją chcialam na malą rabatke...hmm...da sie ja trzymac w ryzach ?
mira 08:52, 17 cze 2014

skoro jestem to wypowiem moje zdanie, ona ma urok taka rozłożysta, lekko się przewiesza, i tak ją mocno tnę na wiosnę prawie do ziemi a po pierwszym kwitnieniu też ciacham mocno a mimo to daje radę i odbija do jesiennego kwitnienia które trwa do mrozów mono - u mnie szerokości ma ponad metr
ale to moje zdanie, ciekawe co Gabrysia powie
grazyna 09:22, 17 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Munstead Wood na liście róż do kupienia.

Pozwolisz Gabrysiu, że u Ciebie napiszę również pochwałę dla tej róży.
Jest bardzo zgrabna, kolor fantastyczny, zdrowa, kwiaty duże, - mam tylko 1 szt, aż żal, że nie więcej

Gabrysiu, kukam do Ciebie (bez śladu ) kupiłam na targach w Niepołomicach ostrogowiec czerwony (jeszcze mikry)i kupując myślałam o Tobie, bo u Ciebie o niej doczytałam Oby mi się rozrósł w połowie jak w Twoim ogrodzie.

Masz przepięknie
Pszczelarnia 10:00, 17 cze 2014

"Jak tak piszę to teraz, to dochodzi do mnie, że całkiem sporo się tego robi.
Ale w końcu nie samymi różami człowiek żyje. "

Gabrysia, robi się, robi ... . Róż przybywa ale to całe różane dopełnienie jest równie piękne. Jest jakaś przedziwna lekkość w Twoim ogrodzie. Czy to kwestia falujących po łuku linii rabat? Dla mnie będziesz mistrzynią zestawienia żółty-niebieski.
KasiaWB 22:01, 17 cze 2014

Gabrielo, Twój ogród zachwyca
pytałaś mnie o Giardinę - podarowałam ją mojej Mamie. Do jesieni pięknie kwitła i zachwycała, ale podmarzła zimą, ale zbiera się, zobaczymy co z niej będzie w tym roku. Tydzień temu jeszcze nie kwitła. Na pocieszenie kupiłam Mamie w tym roku dorodną sadzonkę Jasminy Myślę, że będziesz zadowolona z Giardiny, bo jednak wszystko zależy od tego w jakim miejscu jest posadzona i ile ma słońca. To piękna róża
Serdecznie pozdrawiam
laurowisnia 10:50, 18 cze 2014

Giardinia, jest piękna, właśnie ją wczoraj podlewałam, gdyż powoli zaczyna przekwitać.
Gabrysiu, lubię przygladać się tym twoim szerokim rabatom, wielgaśna kępa białego ostrogowca przykuła tym razem moją uwagę, a nowość to kocimiętka żyłkowana, także ją ostatnio nabyłam.