Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:43, 15 mar 2015

alinak napisał(a)
Gabrysiu stać będę przy A4 nawet całą noc . cobyście mnie nie przegapili .

Aminek wysieję cześć do doniczki , część na rabaty .za nic nie chcę go stracić . choć mam i od ciebie nasiona i te z Anglii.
Dalie wysiałam i pięknie wzeszły .jako że u mnie dość słoneczne parapety to nie wyciągły się i pięknie zdrowo wyglądają .już zawiązują drugi listek .
podobnie cynie . wysiałam tez w tym roku aksamitki do skrzynek bo nornice co roku marnują moje wysiewy na warzywniaku .nie wiem czy im te nasiona smakują , czy je przekopują w niższą partie , dość że z opakowania wschodzą na rabacie 3-4 sztuki .
odebrałaś pw.? napisałam ci jeszcze jedną propozycję

Nie stój na A4, po drodze masz jeszcze mnie.

Co do aminka - strasznie jestem ciekawa czy się rozsieje po zimie jak np. koper, czy niestety trzeba go będzie siać co roku. Bo ja nie mam zwykłego, tylko ten wyfikany, czyli koronkową odmianę "White".
Aksamitki podobno dobre do pomidorów i w ogóle do wszystkiego, bo kasują nicienie.
Pw odebrałam, tylko zapomniałam odpisać, w każdym razie realizacja w toku.
Kasya 20:51, 15 mar 2015

Gabriela napisał(a)

Zaglądałam do Ciebie, krokusy masz wielkokwiatowe, u mnie też ich jeszcze nie ma, stąd to opóźnienie.
Zimno i bardzo mokro było i u nas do wczoraj, dzisiaj już tylko mokro.

Tak ? To można jakoś po listkach poznać ?
Bo ja krokusy mam pierwszy raz i nawet nie wiem jakie
Tylko ze jedne żółte a drugie białe z fioletem
Gabriela 20:55, 15 mar 2015

Nie tyle po listkach, co po wczesności kwitnienia i wielkości kwiatów - wczesne i drobne to krokusy botaniczne, późniejsze i duże to krokusy odmianowe.
Zasadź sobie przebiśniegi i ranniki, no i krokusy botaniczne, to będziesz miała wcześniej kwiatki w ogrodzie, niby nic a cieszy.
Kasya 21:01, 15 mar 2015

No właśnie muszę o tym pomyśleć
Mala_Mi 21:57, 15 mar 2015

A ja taka nieczasowo, że moje czasopismo Garden leży już od .. nie wiem kiedy i nawet nie wypakowałam z folii..

Ciszę się, że iryski się podobają
alinak 00:47, 16 mar 2015

Gabi jak masz ochotę na wiklinę to musisz wpaść do mnie ..trafić tam to nie takie proste i nawigacja na pewno nie zaprowadzi .Konrad tez się chce wybrać ..możesz się z nim umówić .będzie nam raźniej bo to odludzie .tylko sprawa auta , bo witki długie
....ale wiotkie to się opcha . jakby co to dzwoń .
Leida 13:12, 16 mar 2015

Gabrysia, próbowałaś kiedyś rozmnażać swoją kamelię? Bo czytam różne sprzeczne informacje na ten temat a mam taką dużą czerwoną którą i tak tnę i tak bo strasznie wielka rośnie.
Mogłabym się z kimś nią podzielić. Tylko kiedy ja ciąć na rozmnożenie?
Gabriela 14:06, 16 mar 2015

Kasya napisał(a)
No właśnie muszę o tym pomyśleć

Myślę że zdecydowanie powinnaś.

Gabriela 14:08, 16 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
A ja taka nieczasowo, że moje czasopismo Garden leży już od .. nie wiem kiedy i nawet nie wypakowałam z folii..

Ciszę się, że iryski się podobają

Jak się mają nie podobać? Widać je z daleka.

Gabriela 14:11, 16 mar 2015

alinak napisał(a)
Gabi jak masz ochotę na wiklinę to musisz wpaść do mnie ..trafić tam to nie takie proste i nawigacja na pewno nie zaprowadzi .Konrad tez się chce wybrać ..możesz się z nim umówić .będzie nam raźniej bo to odludzie .tylko sprawa auta , bo witki długie
....ale wiotkie to się opcha . jakby co to dzwoń .

Mam ochotę, ale kiedy ja będę plotła? No nic, ozdoby na końcu i mam nadzieję że wtedy sie ze mną wybierzesz?
Dedykuję Ci najpierwsze narcyzy i krokusy z pszczołą w gratisie.