Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 21:43, 18 mar 2015

Leida napisał(a)
Dzięki za forsycję. U nas to jeszcze daleko do takiego stanu kwiatków, ale Twoja pewnie też podpędzona w domu?

Ja mam swoją kamelię czerwoną, półpełną z żółtymi pręcikami. Nie mam pojęcia co to za odmiana ale rośnie bardzo intensywnie i kwitnie właśnie teraz. Tylko u mnie stoi we wiatrołapie więc ma raczej zimno dopóki słoneczko nie przyświeci jak teraz.

A jeszcze ostatnio stałam się posiadaczką takiej białej odmiany, z mocno "wyfikanym" środkiem, jest co prawda malutka ale my ogrodnicy mamy przecież czas. Mam więc nadzieję, że za jakiś czas będę się mogła z kimś podzielić.

Rabarbar się bieli?

Forsycja oczywiście pędzona w domu. Za to kwitnie już dereń jadalny, widziałam żółte kwiaty z okna już wczoraj.

Kamelię chyba mamy taką samą, moja też półpełna z żółtymi pręcikami. Marzyła mi się o pełnych kwiatach, biała albo różowa, no ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Za to ma duże kwiaty.
Biała musi być cudowna, kamelia rośnie dość szybko,a potem jeszcze szybciej, więc długo nie będziesz czekała na porządny krzak.

Rabarbar się bieli, podglądałam wczoraj (bez latarki) i ma już jeden krótki, choć wyciągnięty, wyraźnie czerwony pęd.
Jak myślisz, kiedy będzie do jedzenia?
EPODLAS 22:36, 20 mar 2015

Czosnek niedźwiedzi tez mam, jak pojadę w niedzielę pobiegnę zobaczyć czy też wychodzi z ziemi. Ciemierniki cudne.
marzena 23:41, 20 mar 2015

wiosennie i kwitnaco pięknie
trochę zazdroszczę ciemierników - mialam je, ale mi wyginęły, muszę nowe nabyć i chyba lepiej dobrać im miejsce...
paniprzyroda 23:18, 21 mar 2015

Wiosna proszę pani
popcorn 11:10, 22 mar 2015

Ciemiernik z kropkami - cudny! i te 2kolorowe krokusy mi wpadly w oko! pozdrawiam
Mala_Mi 11:57, 22 mar 2015

Iryski widziałam
Czasopismo dalej nawet z folii nie wyjęte
Agania 21:11, 22 mar 2015

W nadchodzącym tygodniu też będę wysiewać....dużo masz tych wiosennych kwiatów, piękne, u mnie już taras umyty i co nie co posadzone do donic na tarasie...kosiarka w naprawie, ale na trawniku jeszcze kopce
Niedziela postraszyła śniegiem, pewnie u Ciebie też....forsycja boska

Ten duży fioletowy krokus, to jak się nazywa pamiętasz?
mira 22:35, 25 mar 2015

Czekam wyjątkowo na wieści z ogrodu co tam kwitnie, rośnie, teraz każdy dzień to zmiana
pozdrawiam z Wysowej /tu jeszcze miejscami snieg/
07_Rene 22:16, 27 mar 2015

Mi też wschodzi czosnek niedźwiedzi i jestem wielce podniecona, bo to ich pierwszy sezon u mnie Do końca nie wiem czego się spodziewać
Piękne zdjęcia pokazujesz Wiosna na całego.
waldek727 18:27, 29 mar 2015

Gabrielo.
Pozwól, że przysiądę u Ciebie na tarasie i popatrzę sobie jak zazielenia się Twój piękny trawniczek.
Pozdrawiam i życzę równie pogodnego nastroju.