Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Agania 15:18, 21 gru 2015

Gabriela napisał(a)
Cieszę się ze Wam się krakowski jarmark i moja relacja z niego spodobała.
Wczoraj zaczęłam i dzisiaj skończyłam robić pierwsze w życiu bombki. Skoro mogłam wybrać wszystko, to wybrałam motyw różany.

Fajne bombki wyszły ...tylko ten czas, i tu się nie dziwię, że nuży Cię, to wyczekiwanie na wyschnięcie, ale te prawdziwe cuda nie rodzą się tak szybko, wyszły cudownie jeszcze na dodatek koronkowa wstążeczka, sprawia że wyglądają jeszcze delikatniej
Kiedy zobaczę je na choince?
Pszczelarnia 15:48, 21 gru 2015

Bombki pierwsza klasa! Pasują do Ciebie.
Gabriela 17:46, 21 gru 2015

quote=Dorota123 napisał(a)]Ozdobione bombki bardzo ładnie się prezentują. Lubię własne rękodzieło.

Krys napisał(a)
No no podziwiam piękne rozane bombki,pozdrawiam Gabrysiu

Cieszy mnie, że je dobrze oceniacie.

Poziomka napisał(a)
"Zaróżowi" się w tym roku Twoja choinka.
A ja upolowałam mysz . Ma niebieski kubraczek, w łapkach trzyma złoty ser, uszka i spód tylnych łapek są różowe.

No i widzisz Jasiu, marzenia się jednak spełniają. Pamiętam Twój opis tej bombki z zeszłego roku, ale wtedy Ci ta myszka uciekła. Mam nadzieję na zdjęcia u Ciebie.
Ja chwilowo myszek mam dosyć. Usiłowały się wprowadzić do nas do domu, a koty mają to oczywiście w ogonie.

Kasya napisał(a)

bardzo piekne te bombki
z czego one sa ?

Z porcelany.
Wygłupiam się - te dwie całkiem kwiatowe to są styropianowe kulki, a reszta to plastikowe, białe matowe bombki, już z końcówkami do zawieszenia na choince.
Obklejone techniką dekupażową.

Agania napisał(a)

Fajne bombki wyszły ...tylko ten czas, i tu się nie dziwię, że nuży Cię, to wyczekiwanie na wyschnięcie, ale te prawdziwe cuda nie rodzą się tak szybko, wyszły cudownie jeszcze na dodatek koronkowa wstążeczka, sprawia że wyglądają jeszcze delikatniej
Kiedy zobaczę je na choince?

Zobaczyć najlepiej osobiście. Na mojej dużej i szerokiej choince zginie te siedem bombek, bo przecież jest cała masa innych.
A mam jeszcze nowe świecidełka i obiecane jeszcze dwie sztuki w prezencie, tym razem nawet podpowiedziałam Aniołkowi które chcę, ale to już w drugi dzień świąt.

Pszczelarnia napisał(a)
Bombki pierwsza klasa! Pasują do Ciebie.

Do mnie, jak do mnie, bo ja się w róże nie ubieram, ale do domu ubranego w róże - raczej tak.
Kasya 17:55, 21 gru 2015

no wlasnie...zastanawialam sie czy styropian da sie tak okleic
Gabriela 18:06, 21 gru 2015

Kasya napisał(a)
no wlasnie...zastanawialam sie czy styropian da sie tak okKleic

Kasiu da się okleic styropian ale nie będzie tak gładki.

Katkak 18:10, 21 gru 2015

Gabrysiu przepiękne te Twoje bombeczki
Mala_Mi 23:25, 21 gru 2015

Zaglądam co straciłam.. troszkę mi żal.. a jest czego ..bombki wyszły świetnie.... za rok
viva 18:52, 22 gru 2015

Gabrysiu, Twoje bombki wywołują mój uśmiech na twarzy Są piękne
paniprzyroda 19:23, 22 gru 2015

Wiedziałam, że bombki muszą się udać Masz talent w łapkach, bo jak na pierwszy raz różane motywy wyszły super Mam nadzieję, że połknęłaś bakcyla i nie zakończysz tej przygody z decoupage na jednorazowym podejściu. W razie co, motywów różanych mogę podesłać Brawo Ty
Gabriela 19:56, 22 gru 2015

Brawo ja.
Komplement od mistrzyni - najcenniejszy.
Co nie znaczy, że pomijam wyrazy uznania od Kaśki czy Vivy - dziękuję z całego serca.
Anka - żałuj, mogłaś mieć, no ale rozumiem, że są rzeczy wiele więcej warte od bombek na choinkę, np. Pani Magister.
Nie macie pojęcia, jak mnie te bombki cieszą i lepiej wyglądają na żywo, niż na tym zdjęciu cykniętym komórką przy sztucznym świetle. Po kilka razy dziennie chodzę zaglądać do tego pudełka, nawet tych nowych kupnych tak często nie oglądam.
Bakcyla bombkowego połknęłam i mam zamiar wyprodukować więcej,już na przyszły rok, a o motywy różane proszę, oczywiście. Choinka cała w różach - czemu nie?.

Z ozdabianiem domu i wejścia jestem w lesie, od rana do piątej wisiałam na telefonie i na komputerze, a do ozdób potrzebuję dziennego światła, jutro weźmiemy się i zrobię.