Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

sylwia_slomc... 21:08, 17 cze 2017

Wpadłam w zachwyt i utonęłam Tyle koloru na każdym kroku cudnie
Wendy79 21:37, 17 cze 2017

Och, kocham ten angielski klimat u Ciebie. Zawsze mogę oczy nacieszyć
Agania 22:32, 17 cze 2017

W końcu do nas wróciłaś, brakowało mi Ciebie

Z różami u mnie też tragedia po New Down nie zostało nic, podziwiam Twoje
Wiosenne przymrozki dużo nabroiły, teraz znowu jest wszędzie jest skorupa i deszcze nie wiele wnoszą.
Ostrogowce, przywrotniki, jarzmianki, szałwie, zajęcze uszy i irysy niech
nas cieszą jak najdłużej...kwieciście u Ciebie i radośnie powtórzę za Justynką
Gruszka_na_w... 20:36, 18 cze 2017

Za amsonię dziękuję. Skojarzę z masonami i może zapamiętam, że trzeba przestawić literki.
Bodziszki piękne masz. Lubię niebieskości w ogrodzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 23:09, 18 cze 2017

Wejście do domu nawet bez róż jest urokliwe z tą masą kwiatów. Zaciekawiła mnie linaria, da radę rozmnożyć ją z nasionek? Podziwiam brązowego fenkuła, mnie przetrwał jeden, ale jeszcze mały jest i pilnuję go jak skarbu Za to arcydzięgiel wreszcie przyspieszył, do tej pory nie udawało mi się z nim zaprzyjaźnić poprzez wysiew nasion. W tym roku róże ok, ale straciłam wszystkie agapanty, nawet takie z wąskimi liśćmi. Dalie opóźnione, bo sadziłam na koniec maja. Dobrze, że już jesteś, buziaki
mira 09:13, 19 cze 2017

No tak to jest- jak się nieustająco buduje to i efekt ust.
Widoki ogólne rewelacja a wejście do domu zawsze mnie wzrusza tak jak Jasi przedogrodek.
Na relację czekam.
Cudny ten czas nawet pomyślałam ze jak pojedziemy na wycieczkę to sie sprężę i choć na chwilkę zajadę do cię.

Melduję ze mam 3 nowe lilaki, sa doniczki tez nie wsadzone a kamasji cos się stało nie wiem czy nie przelalam.

Pozdrawiam
abiko 09:24, 19 cze 2017

Gabrysia wróciłaś Piękne łany ostrogowców i goździków, które uwielbiam. A jakoś mało mi wyszło w tym roku a raczej nie wyszło

Sympatia szt 2 też w tym roku mi przemarzła. Trudno, już prawie przebolałam, poczekamy za 2 lata
Piękny masz zakątek z ławką.. i widok z tarasu pokaż
abiko 09:27, 19 cze 2017

Gabrysiu, znajdź chwilkę i wpadnij do mnie na kawę na żywo

Aaa i gdzie to centrum w Wieliczce może być na priv.
Pszczelarnia 10:05, 19 cze 2017

Napisałam elaborat i mi wcięło.

Więc słowem pisanym powiem, ogród pełen smakowitości. Goździki, irysy, piwonie, róże - klasyka polska!

Do zobaczenia.
Pszczelarnia 10:08, 19 cze 2017

paniprzyroda napisał(a)
Wejście do domu nawet bez róż jest urokliwe z tą masą kwiatów. Zaciekawiła mnie linaria, da radę rozmnożyć ją z nasionek? Podziwiam brązowego fenkuła, mnie przetrwał jeden, ale jeszcze mały jest i pilnuję go jak skarbu Za to arcydzięgiel wreszcie przyspieszył, do tej pory nie udawało mi się z nim zaprzyjaźnić poprzez wysiew nasion. W tym roku róże ok, ale straciłam wszystkie agapanty, nawet takie z wąskimi liśćmi. Dalie opóźnione, bo sadziłam na koniec maja. Dobrze, że już jesteś, buziaki

Uwaga, ślimaki lubią fenkuła bardzo. Mam w tym roku ślimaki - oznacza to, że wreszcie jest normalna wilgotność w glebie. Pada 1 raz w tygodniu i to już jest dobrze, bo obficie.