Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Celina 19:00, 23 lut 2012

Witaj Gabrysiu można tak się zwracać do Ciebie?
Twój ogród to bajka ,ja o czymś takim mogę pomarzyć. Piękne kolory, cudowne zestawienia .
Też uwielbiam funkie. Na jesieni zrobiłam małą rewolucje w śród nich.Jak się pokażą na wiosnę podeślę fotkę .Na razie jedna z rabatek, pozdrawiam .zapraszam zajrzyj do mnie czasami.
Gabriela 19:22, 23 lut 2012

Celina, cieszę się, że Ci się podoba mój ogród. Funkie piękne, dużo ich masz?
Pszczelarnia 21:09, 23 lut 2012

Gabrysia, znalazłam. Ona bardzo pachnie. Lubię róże żółte, jakoś tak. Dawno nie widziałam tyle róż, co ostatnio na Ogrodowisku. I w ciągu tygodnia nie przeczytałam od deski do deski 3 książek o różach, robiąc notatki! Różopust był doskonały.
Celina 21:27, 23 lut 2012

Hmm. czy dużo? jesienią wysadziłam w jednym rządku ,pod piwoniami chyba 7.Wszystkie w tej samej odmianie. polska nazwa to ,jak mi się zdaje "Ogień i Lód",ale nie jestem pewna
Co do innych odmian dużych to jest ich chyba z dziesięć,.Ale nazw nie pamiętam Muszę to uporządkować Miniatury, to jakaś 5.To co widzisz na fotce już w takiej postaci nie istnieje.Hosty dostały nowe miejsce nie są już tak ściśnięte,jak szprotkinauka..nauka

Gabriela 22:17, 23 lut 2012

Celina, widzę że masz też hortensje, wszyscy je tu kochają.

Ewa, znalazłam dla Ciebie zdjęcie kwiatów mojej Goldfassade z czerwca 2011 r.

We wrześniu kwiaty były już mniejsze i było ich niedużo:

A ja jednak wolę bardziej nieżółte róże, np. Eden Rose 85:

wanda7 18:55, 25 lut 2012

Ja chyba także wolę jednak nie żółte, choć mam kilka żółtych.
Edenki jeszcze nie mam, ale czytam, że choć piękna, to jest dość kapryśna i trudna w uprawie. Trzeba podobno kilka razy szukać dla niej odpowiedniego miejsca, aż w końcu jej się spodoba.
Celina 19:10, 25 lut 2012

Witaj Gabrysiu,
pytałam już Alinki,zapytam i Ciebie ,co robisz że masz taki piękny trawnik,-pierwsze Twoje zdjęcie-.U mnie porażka
Gabriela 20:04, 25 lut 2012

wanda7 napisał(a)
Ja chyba także wolę jednak nie żółte, choć mam kilka żółtych.
Edenki jeszcze nie mam, ale czytam, że choć piękna, to jest dość kapryśna i trudna w uprawie. Trzeba podobno kilka razy szukać dla niej odpowiedniego miejsca, aż w końcu jej się spodoba.

A ja w ogóle nie wiedziałam, że ona jest taka kapryśna, posadziłam jesienią 2010 i latem był już piękny, spory krzew z kwiatami jak widać. Rośnie przy tarasie drugiego domu, gdzie słońce jest tylko do południa, może to jest tajemnica jej dobrego wyglądu.
Bogdzia 20:12, 25 lut 2012

Eden Rose jest cudna.Ja ją posadziłam jesienią i bardzo jestem ciekawa jak bedzie rosła.
an_tre 20:17, 25 lut 2012

Gabrysiu z przyjemnością wróciłam do twojego uporządkowanego ogrodu, panuje w nim niezwykła harmonia i niezmiennie podoba mi się widok z okna na ogród, często wracam do tego widoku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies