Bo u mnie za szybko wschodza i potem zamiast cebulowych sa przemarzniete kikuty. Dopasowuje do wlasnych warunkow srodowiskowych, juz nie patrze na terminy, ktore kiedys obowiazywaly. Mialam sezon, że posadzone we wrzesniu cebule tulipanow wzeszły na poczatku stycznia. A wlasnie przyszla u nas zima snieg i mroz.
Poza tym we wrzesniu juz nie zdaze
Spotkała mnie dzisiaj ciekawa historia. Zadzwonił telefon. Nr nie znany, ale odebrałam. Dzwoniła Pani. Koleżanki z CK w którym kiedyś pracowałam poleciły żeby u mnie szukała pomocy. Realizowała w tym roku projekt łąk kwietnych w donicach przy centrach kultury przy przedszkolach i szkołach. W poniedziałek maja kontrolę. A rzeczone instytucje o łąki nie dbały i początkiem lata obsadziły donice kwiatami balkonowymi. Pani jest zdesperowana bo z projektu nie ma czego pokazać i spytała czy bym się nie zgodziła żeby wycięli z mojej łąki kawałki i posadzili w tych donicach. Mówię Jej, ze moja łąka o tej porze ma już wysokość 1,60-2 m i nie bardzo się nadaje do przesadzania w donice. Pani ma desperację w głosie. Wysłałam Jej zdjęcia bo chyba nie wierzyła, ze taka wysoka ta nasza łąka. I dopiero dotarło