Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

Zana 20:31, 22 lut 2019

Podglądam po cichu, przywitam się oficjalnie.
Świetne plany Asi, jestem za wersją nr 2, aczkolwiek nr 3 wydaje mi się też bardzo ciekawa, może nawet ciekawsza.
Pan Foch - określenie kopiuję. Do mojego eMa też od czasu do czasu przychodzi z wizytą i nijak nie dowiesz się o co mu chodzi.
Pszczelarnia 22:23, 24 lut 2019

Nie wiem, jak to jest z monardami ale potrafią łapać mączniaka. U mnie mają go rzadko (na przeciągu i mają dużo wody w tym miejscu w lecie). Nie znam się na odmianach (rozróżniam je tylko kolorami).

mikina34 11:53, 26 lut 2019

Asiu - mogliby sobie ręce podać
Anula - witam Cię serdecznie co do Focha, jak mawiają w kabarecie Hrabi: "oka nie wyjmiesz"
Ewo -
Nowa12 12:26, 26 lut 2019

O Monia się znalazła .
mikina34 12:36, 26 lut 2019

Byłam wczoraj z moim młodym dopasować kola (z planu Asi ) ło matko, nie widziałam, ze to taki hardcore , ale coś tam udało się zdziałać. Generalnie konkluzja taka, ze żeby zachować komunikację (temat wrażliwy dla niektórych ) musi być szerszy przejazd i tym samym więcej przestrzeni nierabatowej. Po wyznaczeniu kół zgodnie z planem takie coś wyszło - mam nadzieję, ze cokolwiek widać.
Brzegi rabat zaznaczałam czym się dało, przedłużaczem, wężem ogrodowym, który za cholerę nie chciał współpracować, w ostateczności sznurkiem, który nie chciał być prosty tylko kwadratowy

Tak jest według planu - po lewej stronie linię wyznacza pomarańczowy przedłużacz (serio jest tam ), i dalej biały sznurek

A tak chyba będzie musiało to wyglądać

mikina34 12:38, 26 lut 2019

Agatko, jestem cały czas, tylko chwilowo musiałam zrobić sobie mały odwyk, żeby nie oszaleć
mikina34 13:08, 26 lut 2019

Aaa i takie lamarckie bym chciała kiedyś u siebie widzieć
https://pl.pinterest.com/pin/505247651944488102/
https://pl.pinterest.com/pin/303007881173124487/
makadamia 13:48, 26 lut 2019

Uprzedzałam, że to nie takie proste
W każdym razie masz dwa wyjścia: albo zrobisz linie rabat dokładnie po okręgach i wtedy na łączeniach wychodzą Ci kąty:

albo tylko lekko sugerujesz się tymi okręgami i wtedy wychodzi Ci jedna, długa linia falista

coś pomiędzy wersją 1 a 2.
Obie wersje są ok, zależnie od tego, czy chcesz styl bardziej czy mniej swobodny
Co jest ważne:
Ta linia rabaty przed tarasem musi być wygięta w stronę ogrodzenia, a nie do środka:

jeśli będzie szła tak jak po czerwonej linii, to powstaje wtedy wrażenie, że taras jest wciśnięty na siłę w kąt ogrodu.
mikina34 14:16, 26 lut 2019

makadamia napisał(a)
Uprzedzałam, że to nie takie proste
coś pomiędzy wersją 1 a 2.
Obie wersje są ok, zależnie od tego, czy chcesz styl bardziej czy mniej swobodny
Co jest ważne:
Ta linia rabaty przed tarasem musi być wygięta w stronę ogrodzenia, a nie do środka:

jeśli będzie szła tak jak po czerwonej linii, to powstaje wtedy wrażenie, że taras jest wciśnięty na siłę w kąt ogrodu.

No uprzedzałaś, uprzedzałaś a ja goopia myslałam, ze tylko tak straszysz
To ostatnie mi się widzi najbardziej.
Jak Ty te linie rysujesz w Paincie? Nosz kurka chyba sobie jakiegoś tutoriala zapodam
makadamia 14:28, 26 lut 2019

Pewnie że w paincie, bo żadnych bardziej zaawansowanych narzędzi nie ogarniam
tylko nie z ręki, pędzlami, a za pomocą linii, które powinny być w kształtach (zależnie od tego, jaką masz wersję)

edit: jeśli masz dziecię w wieku szkolnym, to idź do niego na szkolenie.
painta przerabiają w pierwszej klasie