Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

basia3012 19:19, 04 mar 2019

Moniko, witam się na Twoim wątku. Trafiłam do Ciebie z wątku o ćmie bukszpanowej. Czy szukasz kogoś do zakupu tego Lepinoxu plus z Czech? Bo jesli tak to ja jestem chętna. On jest tańszy podobno od tego polskiego.
Pozdrawiam.
Kociamama 20:49, 04 mar 2019

mikina34 napisał(a)
No to tak, w domu zagościł Pan Foch
W sumie to się nie określił czemu się zjawił...
czy to brak akceptacji dla nowego projektu, bo tak...
czy zbyt duża ilość zabranej trawy (nic to, ze ciągle było słychać narzekanie na chodzenie z kosiarką w te i we wte)...
czy to linie nie tak proste jak dotychczas, które wymuszają inne poruszanie się niż w przód i w tył (czyt. trzeba bardziej uważać gdzie się jedzie)...
czy też zbyt wąska (według Pana Focha) droga do przejazdu dla samochodu czyli. znów trzeba uważać, a nie zwyczajnie wcisnąć gaz...
No tak czy inaczej Pan Foch zaprzestał komunikacji i czekam aż przemówi

Nie ma to jak siła wsparcia
Kociamama 20:49, 04 mar 2019

Piękne plany się tworzą....
Margarete 23:47, 04 mar 2019

Hej Monika!
Dotarłam do ciebie i z przyjemnością przeglądam twój wątek. Nie narzekaj i nie marudź że nie masz czego pokazać bo przecież z tego co widać masz już całkiem fajne rabaty i ciekawe roślinki - fdobrze że zdecydowałaś się na założenie swojego wątku.
Miło u ciebie, są cisy berberysy i trawy, widzę też trochę cebulowych i fajnie zapowiadające się drzewa

Psiaki cudne - moja Luna odeszła od nas przed rokiem w lipcu po 11 latach i nie umiem zdecydować się na kolejnego czworonoga choć bardzo mi brak psiego towarzysza.

Świetny pamiętnik będziesz tworzyć - wierz mi że ja z dużą przyjemnością zaglądam u siebie do wpisów i fotek sprzed lat ( właśnie dziś mija sześć lat mojej obecności na forum) .

Z dużą przyjemnością zapisuję twój wątek Moniko do obserwowanych i będę na pewno tu do ciebie zaglądać
Tym bardziej że jesteś z Łodzi a jak na pewno obserwujesz tu na forum nasza łódzka i podłódzka grupa trzyma się mocno razem, wymienia doświadczeniami i roślinami, często spotyka się, razem odwiedza targi, wystawy i inne ogrodowo ciekawe miejsca. Po prostu lubimy się a nawet przyjaźnimy.
Najbliższe spotkanie inicjujące tegoroczny sezon mamy już wkrótce - bardzo serdecznie cię na to spotkanie zapraszam. Napiszę w wiadomości prywatnej co i gdzie.
Pozdrawiam wiosennie!
mikina34 10:44, 05 mar 2019

basia3012 napisał(a)
Moniko, witam się na Twoim wątku. Trafiłam do Ciebie z wątku o ćmie bukszpanowej. Czy szukasz kogoś do zakupu tego Lepinoxu plus z Czech? Bo jesli tak to ja jestem chętna. On jest tańszy podobno od tego polskiego.
Pozdrawiam.

Cześć Basiu, rozgość sie
Co do Lepinoxu to na pewno jest tańszy, ale to jest tylko 3 x 10g, ten droższy to jest 1kg. W sumie to nawet nie wiem ile ten czeski na złotówki kosztuje (na stronie jest 128kc). wolałabym chyba kupić większą ilość żeby mieć na zapas, bo raczej czeka nas cięższa przeprawa z tą ćmą.
mikina34 10:51, 05 mar 2019

Kociamama napisał(a)

Nie ma to jak siła wsparcia

Taaa..., wsparcie, co to takiego?

Kociamama napisał(a)
Piękne plany się tworzą....

Aniu, plany się powoli krystalizują, jak będzie z realizacją to się okaże

Kociamama 11:03, 05 mar 2019

Będzie super. Kibicujemy
mrokasia 11:04, 05 mar 2019

Przeszło Panu Fochowi?
mikina34 11:18, 05 mar 2019

Margarete napisał(a)
Hej Monika!
Dotarłam do ciebie i z przyjemnością przeglądam twój wątek. Nie narzekaj i nie marudź że nie masz czego pokazać bo przecież z tego co widać masz już całkiem fajne rabaty i ciekawe roślinki - fdobrze że zdecydowałaś się na założenie swojego wątku.
Miło u ciebie, są cisy berberysy i trawy, widzę też trochę cebulowych i fajnie zapowiadające się drzewa

Psiaki cudne - moja Luna odeszła od nas przed rokiem w lipcu po 11 latach i nie umiem zdecydować się na kolejnego czworonoga choć bardzo mi brak psiego towarzysza.

Świetny pamiętnik będziesz tworzyć - wierz mi że ja z dużą przyjemnością zaglądam u siebie do wpisów i fotek sprzed lat ( właśnie dziś mija sześć lat mojej obecności na forum) .

Z dużą przyjemnością zapisuję twój wątek Moniko do obserwowanych i będę na pewno tu do ciebie zaglądać
Tym bardziej że jesteś z Łodzi a jak na pewno obserwujesz tu na forum nasza łódzka i podłódzka grupa trzyma się mocno razem, wymienia doświadczeniami i roślinami, często spotyka się, razem odwiedza targi, wystawy i inne ogrodowo ciekawe miejsca. Po prostu lubimy się a nawet przyjaźnimy.
Najbliższe spotkanie inicjujące tegoroczny sezon mamy już wkrótce - bardzo serdecznie cię na to spotkanie zapraszam. Napiszę w wiadomości prywatnej co i gdzie.
Pozdrawiam wiosennie!

Witam Małgosiu
Ja nie narzekam, nie marudzę (no chyba, że tak to wyglądało, to przepraszam ), martwię się, że takie łyse pole, tylko stodoły brak
Psiaki to wielka radość, nie wyobrażam sobie gdyby ich zabrakło więc jestem w stanie zrozumieć Twoje rozterki, przykro stracić członka rodziny, ale trzymam kciuki żeby udało się przygarnąć nowego psiaka.
Zaglądaj częściej, zapraszam, mam nadzieję, ze będzie co oglądać, a na pewno przydadzą się dobre rady takich doświadczonych ogrodników jak TY
Odebrałam wiadomość, postaram się dotrzeć
Pozdrawiam ciepło.
mikina34 11:26, 05 mar 2019

mrokasia napisał(a)
Przeszło Panu Fochowi?

A wiesz, że nie Robię co muszę w ogrodzie, bo szkoda zostawić rośliny same sobie, ale skrzydła opadły...