Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

anbu 07:38, 22 maj 2019

Ani się nie obejrzysz jak się zagęszczą (cisy)
makadamia 07:55, 22 maj 2019

Helen napisał(a)
I jeszcze pytanie do Asi/Makadamii - czy może zupełnie zrezygnować z rabaty obok tarasu i zrobić prostokątny/kwadratowy trawnik?
Tak mi dzisiaj podpowiedział Pan od nawadniania ogrodu.

Pana od nawadniania nie interesuje, żebys miała ładny ogródek, tylko żeby on sie jak najmniej narobił
anbu 08:45, 22 maj 2019

makadamia napisał(a)

Pana od nawadniania nie interesuje, żebys miała ładny ogródek, tylko żeby on sie jak najmniej narobił

Lubię to!
Wani 08:54, 22 maj 2019

Helen nie wiem czy takie małe spadki mają znaczenie - wiem tylko że cisy nie lubią jak im woda stoi w korzeniach. Jak u Ciebie spływa w kierunku trawnika to chyba ok.
Helen 09:28, 22 maj 2019

makadamia napisał(a)

Asia, czyli zostawić tę rabatę przy tarasie? Tylko zmienić rośliny na niższe?
Anda 09:30, 22 maj 2019

makadamia napisał(a)

Heh, właśnie tak jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:35, 22 maj 2019

Co do cisów, to umieranie od środka spowodowane jest brakiem światła. Moje tez się osypywały po wsadzeniu. Jak się dobrze ukorzenią powinno być lepiej. Obserwuj je na razie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 18:01, 22 maj 2019

anbu napisał(a)
Ani się nie obejrzysz jak się zagęszczą (cisy)

Mam nadzieję, bo niektóre takie cienkie patyczki.
Helen 18:02, 22 maj 2019

Wani napisał(a)
Helen nie wiem czy takie małe spadki mają znaczenie - wiem tylko że cisy nie lubią jak im woda stoi w korzeniach. Jak u Ciebie spływa w kierunku trawnika to chyba ok.

Liczę na to
Helen 18:03, 22 maj 2019

Anda napisał(a)
Co do cisów, to umieranie od środka spowodowane jest brakiem światła. Moje tez się osypywały po wsadzeniu. Jak się dobrze ukorzenią powinno być lepiej. Obserwuj je na razie.

Ewa, wielkie dzięki za pocieszenie. Cierpliwość - najważniejsza cecha ogrodnika