Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

LIDKA 21:10, 13 wrz 2022

Jedż do sklepu i zobacz na żywo.
To trudny wybór. No i na lata.
Niestety nie pamiętam gdzie plafon kupiony ale z neta jest.
Helen 22:06, 13 wrz 2022

Mgduska napisał(a)

Ale mam świadomość, że to nie jest łatwe. Sama szukam idealnej lampy nad stół, ale to co mi się podoba jest za drogie, a tańsze jest tandetne. W końcu sama zrobię

Chociaż napisz jaka to idealna albo pokaż podobną, mam 2 zdolnych Panów w domu
Helen 22:07, 13 wrz 2022

LIDKA napisał(a)
Jedż do sklepu i zobacz na żywo.
To trudny wybór. No i na lata.
Niestety nie pamiętam gdzie plafon kupiony ale z neta jest.

Lidka, ja już byłam w tylu sklepach, że tylko oczopląsu dostaję. Zresztą jak jest nawieszanych kilkadziesiąt świecących lamp obok siebie, to trudno sobie pojedynczą wyobrazić u siebie w salonie
Martka 22:14, 13 wrz 2022

W temacie lampy nie pomogę, właśnie podczas remontu wyrzuciłam lampę znad stolika kawowego, a teraz szukam. Łatwiej się zdecydować na meble niż oświetlenie, mam wrażenie. Tandety jest dużo, a ładne lampy kosztują tyle, że pozostaje popukać się w głowę. Trwam więc także w tym zawieszeniu oświetleniowym w salonie i łączę się w bólu
Helen 22:19, 13 wrz 2022

Martka napisał(a)
W temacie lampy nie pomogę, właśnie podczas remontu wyrzuciłam lampę znad stolika kawowego, a teraz szukam. Łatwiej się zdecydować na meble niż oświetlenie, mam wrażenie. Tandety jest dużo, a ładne lampy kosztują tyle, że pozostaje popukać się w głowę. Trwam więc także w tym zawieszeniu oświetleniowym w salonie i łączę się w bólu

Marta, jak dobrze, że są takie bratnie dusze co rozumieją temat
Jest taki zalew brzydkiej tandety, że głowa aż boli.
Wiaan 22:47, 13 wrz 2022

Widzę rozkminki oświetleniowe
Ile trzeba próbować żarówek zanim to będą te właściwe, skąd ja to znam Helen a moze takie cosik, mam lampy z tej firmy i jakość super. To jest całkowicie polska produkcja.

https://sklep.argon-lampy.pl/darling-1223
Helen 07:14, 14 wrz 2022

Wiaan napisał(a)
Widzę rozkminki oświetleniowe
Ile trzeba próbować żarówek zanim to będą te właściwe, skąd ja to znam Helen a moze takie cosik, mam lampy z tej firmy i jakość super. To jest całkowicie polska produkcja.

https://sklep.argon-lampy.pl/darling-1223

Dzięki za podpowiedzi, każdy namiar jest dobry
Mgduska 09:03, 14 wrz 2022

Helen napisał(a)

Chociaż napisz jaka to idealna albo pokaż podobną, mam 2 zdolnych Panów w domu

Idealna daje dużo światła, ale nie razi w oczy i roztacza światło miękkie, przyjazne, sama jest przyjazna, nie coś w rodzaju niebezpiecznych przedmiotów, którymi się można skaleczyć, żadnych ostrych krawędzi. Miękka, organiczna, ciekawa forma. Najlepiej z materiału, który można dobrze czyścić/uprać
Póki co najlepiej do mnie mówią różne formy abażurów papierowych - dają ten rodzaj światła, o który mi chodzi, chociaż oczywiście wyczyścić je ciężko, za to można tanio wymienić
Helen 12:05, 14 wrz 2022

Mgduska napisał(a)

Idealna daje dużo światła, ale nie razi w oczy i roztacza światło miękkie, przyjazne, sama jest przyjazna, nie coś w rodzaju niebezpiecznych przedmiotów, którymi się można skaleczyć, żadnych ostrych krawędzi. Miękka, organiczna, ciekawa forma. Najlepiej z materiału, który można dobrze czyścić/uprać
Póki co najlepiej do mnie mówią różne formy abażurów papierowych - dają ten rodzaj światła, o który mi chodzi, chociaż oczywiście wyczyścić je ciężko, za to można tanio wymienić

Te papierowe formy były ze mną od bardzo dawna, teraz szukam czegoś innego, ale napewno łatwego w czyszczeniu i przyjemnego dla oka
Magara 23:43, 14 wrz 2022

Helen, ja Ci szczęścia życzę przy wyborze tych lamp, jak nie wiem co Wiem jakie męki przechodzisz
Po latach szukania kupiłam takie dwuwarstwowe - klosz wewnętrzny matowy, mleczny, zewnętrzny przezroczysty, forma tubowa. Usiłuję sobie przypomnieć nazwę, ale mi nie idzie. Do mycia ciężkie, ale światło przyjazne. Ostatecznie zrezygnowaliśmy z drugiej warstwy i została tylko część wewnętrzna - matowy dzwon
Pamiętam, że kupowałam w BRW.
Kciuki trzymam