Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Kokesz 09:07, 27 lut 2023

nyna76 napisał(a)
April ja stosowałam do ciemnych włosów. Działa.

Tylko jak wiatr dmuchnie od tyłu to sie wyda...

Ładnie pokrywa przedziałek z góry i boczki. Ja polecam.

Dokładnie tak
Ja mam długie włosy to mi nie podwiewa
Tylko trzeb się nauczyć aplikować, działa trochę jak suchy szampon.
I chyba nie dla osób, które myją włosy codziennie bo to mały spray.
Urszulla 17:21, 27 lut 2023

Przepraszam że się wtrącę w sprawie nożyc. Kiedyś cięłam na raty i się męczyłam. Moim zdaniem nie ma co kupować małych nożyc. Najlepsze są dłuższe ostrza i piły akumulatorowe bo lżejsze, cięcie idzie szybko i sprawnie, w 1 dzień cały ogród. Z Madzią mamy to wypróbowane. Więcej jest sprzątania po cięciu niż samego cięcia. Dłuższą przytniesz wszystko od lawendy po żywopłot.

Najlepiej jest mieć sprzęt oczywiście jednej firmy bo można wymieniać akumulatory. Mój sąsiad ma makitę i trzyma się jej.Ja kupiłam taniej,firmy IKRA, u siebie w ogrodniczym na miejscu żeby był serwis. Też jestem zadowolona. Smar w sprayu załatwia wszystko w pracy.
Do tego polecam zainwestować w pilarki sti....

https://loboexpert.pl/stihl/przecinarka-akumulatorowa-gta-26-zestaw-stihl/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=lobo&utm_medium=cpc&utm_term=2600&gclid=CjwKCAiAxvGfBhB-EiwAMPakqk-oYIznswBLPMPjBuwqb6FMg4H8_NWV0bGqlTvSkZIz5WT-vP_EwxoC34YQAvD_BwE

Polecam
Magleska 19:49, 27 lut 2023

Ja uważam ,że najlepiej mieć i małe i duże
małe trawki dużo poręczniej się ścina tymi małymi nożycami -wszystko w zależności ile i jakich masz traw najwięcej w ogrodzie
Helen 20:12, 27 lut 2023

Kokesz napisał(a)

Tym się ratuję

Ja niestety myję włosy codziennie, nie dałabym rady tego aplikować, tak mi się wydaje
Helen 20:12, 27 lut 2023

Wiolka5_7 napisał(a)

Zależy do czego chcesz używać? Te pierwsze to do małych trawek ,bylin czy krzewów a te drugie do miskantów i żywopłotów. Moim zdaniem trzeba mieć i takie i takie

I tu się z Tobą zgadzam, jedne i drugie potrzebne
Helen 20:14, 27 lut 2023

April napisał(a)
Renata, nigdy czegoś takiego nie próbowałam. Faktycznie skuteczne?
Biegam co cztery tygodnie na farbowanie. Kiedyś robiłam to sama ale miałam dość. Trudno sobie poradzić z długimi włosami Wolę już kopać dołki pod krzewy

Ja chodzę co 5 tygodni i już teraz odrost wygląda fatalnie, ehhh. Chciałoby się nie mieć siwizny
Helen 20:14, 27 lut 2023

Kokesz napisał(a)

Dokładnie tak
Ja mam długie włosy to mi nie podwiewa
Tylko trzeb się nauczyć aplikować, działa trochę jak suchy szampon.
I chyba nie dla osób, które myją włosy codziennie bo to mały spray.

Czyli dla mnie odpada
Helen 20:18, 27 lut 2023

Urszulla napisał(a)
Przepraszam że się wtrącę w sprawie nożyc. Kiedyś cięłam na raty i się męczyłam. Moim zdaniem nie ma co kupować małych nożyc. Najlepsze są dłuższe ostrza i piły akumulatorowe bo lżejsze, cięcie idzie szybko i sprawnie, w 1 dzień cały ogród. Z Madzią mamy to wypróbowane. Więcej jest sprzątania po cięciu niż samego cięcia. Dłuższą przytniesz wszystko od lawendy po żywopłot.

Najlepiej jest mieć sprzęt oczywiście jednej firmy bo można wymieniać akumulatory. Mój sąsiad ma makitę i trzyma się jej.Ja kupiłam taniej,firmy IKRA, u siebie w ogrodniczym na miejscu żeby był serwis. Też jestem zadowolona. Smar w sprayu załatwia wszystko w pracy.
Do tego polecam zainwestować w pilarki sti....

https://loboexpert.pl/stihl/przecinarka-akumulatorowa-gta-26-zestaw-stihl/?utm_source=Google%20Shopping&utm_campaign=lobo&utm_medium=cpc&utm_term=2600&gclid=CjwKCAiAxvGfBhB-EiwAMPakqk-oYIznswBLPMPjBuwqb6FMg4H8_NWV0bGqlTvSkZIz5WT-vP_EwxoC34YQAvD_BwE

Polecam

Irszulla, dzięki za wtrącenie. Każde zdanie w tym temacie jest ważne.
Masz rację, że trzeba iść w jedną markę, przykład akumulatorów bardzo istotny.
Chyba zacznę od małych, bo finansowo i tak to dla mnie spory wydatek a dopóki żywopłot mały, to dam radę
Jeszcze raz dziękuję
Helen 20:19, 27 lut 2023

Magleska napisał(a)
Ja uważam ,że najlepiej mieć i małe i duże
małe trawki dużo poręczniej się ścina tymi małymi nożycami -wszystko w zależności ile i jakich masz traw najwięcej w ogrodzie

Magda, dzięki za spostrzeżenia, zacznę od małych Mały ogród, małe potrzeby
Magleska 20:53, 27 lut 2023

Helen jedynie co ,to tymi małymi nie zetniesz wielkich traw typu miskanty