Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

deszczowymaj 10:35, 21 kwi 2020

U mnie z warzywek rośnie na razie tylko zeszłoroczna pietruszka
popcorn 10:36, 21 kwi 2020

Groszek, bób, rzodkiewka, szparagi, cebula i czosnek i to chyba tyle W domu kapustne i pomidory.

Ale warzywnik robić będziesz? Pozdrawiam
Kasya 10:38, 21 kwi 2020

Ja kapustę kiedyś wysiałam wprost do skrzynki i super rosła dopóki jej gasiennice nie zjadły
Pekińska i pak choi czy jak to się pisze...
popcorn 10:50, 21 kwi 2020

Pekińska musi być pycha dla robactwa, nie próbuję już nawet bo zawsze na niej było pełno pełzaczy Ale zwykła biała (miałam stożkową), jarmuż i brukselka mi się super udały tutaj w ubiegłym roku, i kalafiory od Sylwii, więc bedę miała zatrzesienie kapustnych w tym roku podobno dobrze rośnie na nieużytkach buahahaha a u mnie warzywnik na świeżo przeoranej łące

Pak choi to raczej poplon, miałam i zamiast przyrastać jak zrobiło się ciepło i za sucho to w mig poszła w kwiatostany, więc jeśli w ogóle to wysieję w wakacje i wysadzę wtedy i zobaczymy, może we wrześniu będzie co zrywać

pak choi kocham i kupuję w kauflandzie jak przecenią żółty liść tu i ówdzie do kosza a reszta mniam mniam czasem za 99 groszy. Stir fry i chińskie dania, mniam!

pozdrawiam
Katte 10:51, 21 kwi 2020

Kapustne moje siewki to obraz nędzy i rozpaczy .Nie udały się:-/
Papryka i pomidory ekstra

Resztę sądzę zaraz jak złoto ogrodnika przeora mi sąsiad

Marchewka i pietruszka musi się udać! W tamtym roku było tak sucho że nie dały rady się przebić:-/ mimo podlewania ziemia zaskorupiala się:-/

Teraz inwestuje w nią mocno nie ma innej rady.
popcorn 12:06, 21 kwi 2020

Nie sieję pietruszki i machewki, szkoda mi przerywać buahahaha a potem takie mikruski mam. no i pietruszki prawie nie używam, a marchew w sezonie jest tania jak barszcz... posiałam za to pasternak może wyrośnie???

Szkoda że nie jesteś bliżej Kasia, chętnie podzielę się sadzonkami, wystarczy dla połowy wsi buahahaha

Fajnie masz z sasiadem z traktorem! I tak się ciesze że byl gośc i mi zrobił kawałek
Choć szykuję się na kurczaki, może w lecie nawet jakoś??? Póki co ich zagrodę obsialam rzepakiem, wczoraj został podlany, zobaczymy czy coś wyrośnie

Przyglądam się kosom spaliowym, czy ktoś poleci coś może?

pozdrówka

Katte 12:18, 21 kwi 2020

Mamy NAC kupiony w OBI ok 500, jest niezły daje radę . Wystarczający , na żyłkę albo metalowe koło.
Ale mozna kupić używki STIHL ALBO HUSQVARNA . W rozsądnej cenie

Marchewki i pietruszki nigdy nie przerywam , wszystko idzie do przerobu Dwa lata temu miałam na pęczki , a w tamtym nic nie wylazlo .

Na podwyższonej grządce takiej od pługa elegancko rosły
Także skrzynie powinny sie udać ehhehe
popcorn 12:21, 21 kwi 2020

basia3 12:25, 21 kwi 2020

mój mąż kupił spalinową NAC z nakładkami do cięcia żywopłotu i podcinania gałęzi. ja się nie znam ale on zadowolony. Cena też trochę lepsza do przyjęcia np. od kos stihl.

Kosa spalinowa 4w1 NAC BP427-16MU-T
popcorn 12:30, 21 kwi 2020

Dzięki bardzo!!!