Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Konieczki 09:00, 09 cze 2020

Jest pieknie potwierdzam
Magda70 09:01, 09 cze 2020

popcorn napisał(a)
W t sezonie małe kuliste cukinie, idealne do faszerowania i zapiekania

moje ślimaki zeżarły...
popcorn 09:04, 09 cze 2020

Hania hydraulicy wyczyścili rury, był złóg z mojej gliny, podejrzewam że któremuś z budowlańców wpadło to i owo... albo dzieciaki się bawiły jak rury były na wierzchu heh...

no ale teraz powinno działać wszystko i niech tak zostanie

Oby te nadchodzące czasy nie były złe, bo kasa wydana, domu sprzedac nie moge bo musimy gdzieś mieszkać haha. chyba że namiot rozbić haha

Jest dobrze, poproszę o trochę spokoju teraz. Moge nawet zacząć narzekać na nudę

Madzia przykro mi! Siej ponownie, prosto do gruntu, jeszcze jest czas, wyrosną!!!
Zastanawiam się cyz nie dosiać tyle że kto to potem zje

Ściółkuje obornikiem gdzieniegdzie i chyba to za dużo dla ślimorów. Zresztą wszystkiego nie zeżrą
Konieczki 09:19, 09 cze 2020

W sloiki wsadzisz i bedziesz mial ogorki na caly rok.

Przysmakiem slimakow u mnie jest trytoma (Madzia dzieki bo ty mi powiedzials jak sie nazywa) - ciekawa jestem kiedy ja zasole i jezowki. Kapuche mi podgryzly slimory wredne
Sonka 09:22, 09 cze 2020

Jak szybko wyrosło i zazieleniło się u Ciebie. Glina pomimo trudności w uprawie ale to dobra ziemia, chciałabym taka mieć. Jak patrzę na fazę w której są rośliny u Ciebie, to wstyd pokazać swoje warzywa.

Piwonie śliczne.
popcorn 09:26, 09 cze 2020

Z ogórkami kicha, nie wyrosły wcale, mam rozsadę, jak bedzie miała prawdziwy liść to wysadzę na grządki... może się pzyjmą

chyba za ciężka ta glina po tych opadach, nasiona zgniły nie wykiełkowały wcale, a miałam dwa opakowania zaprawianych nasion ogórków... no ale inne roślinki rosną

Trytomy nie mam. Kapustne wcinają i ślimaki i ptaki, obserwuję je pracując, nic dziwnego bo to smaczne liście Te dolne obcinam i rzucam kurkom

Krysia, glina jest lepsza niż piasek, ale trochę minie zanim ją rozluźnię... niemniej praca wre
Część warzyw wysadzałam z rozsady, część miałam przykryta włókniną, ale mam też małe groszki czy pasternak z jednym liściem właściwym bo siany ponownie... uczę się i eksperymentuję i nie poddaję Wszystko rośnie inaczej niż w moim poprzednim ogródku, ale rośnie!

buziaki!
Bog 09:32, 09 cze 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Nie narzekaj, Karola, jest pięknie, a chwasty też chcą żyć.

Masz swój raj na ziemi. I o niego dbajcie razem z młodą, to jest Wasze schronienie na złe i dobre czasy. Bo w dobrych nie zauważa się szczegółów, a w złych- czasami te szczegóły ratują życie.

Powodzenia i niech hydraulicy usuną zatory.

Hania zawsze powie coś mądrego, nic ująć nic dodać
popcorn 09:34, 09 cze 2020

popcorn 09:35, 09 cze 2020

Kurki karnie maszerują prosto do jedzenia ledwo im otworzę rano

Truskawki tłoczą, bardzo jestem zadowolona, powoli będziemy je mrozić bo jest mały przesyt

Magda70 09:39, 09 cze 2020

A wiesz, że chyba tak zrobię. Wysieję dziś po pracy. Zmotywowałaś mnie
Wczoraj nad jeziorem z pryzmy na której rosną kolejne dynie i zwykłe cukinie usunęłam 50 ślimaków... no masakra jakaś...
Jeżówki mi żrą.
Miałam nadwyżkę jarmużu i posadziłam sobie na rabatach....nie ma nic!