Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Mgduska 14:18, 09 cze 2020

Szczerze mówiąc - to nieufna jestem...
Jednak wolę, żebyśmy sobie wszyscy razem żyli na moim kawałku ziemi bez zagrań nie fair... W zeszłym roku objawiły się padalce, czułabym się jak szewczyk Dratewka, podrzucając im ślimaki nafaszerowane żelazem
Mimo wszystko wolę walkę z otwartą przyłbicą - na wiadra, inne bariery i wyłapywania, no ja wiem, zakapior jestem uparty
popcorn 14:33, 09 cze 2020

hehe

jak można to sobie pomogę, przewaga liczebna i aktywność głównie w nocy mnie pokonują bo w nocy to próbuję spać
Choć nie raz o pierwszej z latarką i wiaderkiem chodziłam buahahaha

Na szczęście nie jest ich aż tak dużo żeby wszystko było pogryzione. Mają swoje ulubione miejsca, podnosze worki z ziemią codziennie i codziennie parę się tam chowa. I tak dalej

Asia posiej w doniczkach i posadź jak podrosną?? Powodzenia!!!
popcorn 14:54, 09 cze 2020

Ptysie mam prośbę. Jak ktoś zauważy w marketach budowlanych piwonie drzewiaste, dacie znać? z góry dzięki
Konieczki 15:22, 09 cze 2020

popcorn napisał(a)
Ptysie mam prośbę. Jak ktoś zauważy w marketach budowlanych piwonie drzewiaste, dacie znać? z góry dzięki

No to żeś mi dogadała Ptysie - hahahaha (juz mnie tak w domu zaczynaja nazywac - niesety to zla storna pracy zdalnej)

Dam znac, byłas u Kraka i nie wpadłaś ... ech (ale na pocieszenie Ci powiem ze mnie nei było)
popcorn 15:29, 09 cze 2020

hahahaha

dzwoniłam do LM, nie mają. Ale może mieć będą więc jakby ktoś, coś
córkę tak nazywam haha czemu nie

jeszcze się zgramy, ja mam wieczny niedoczas i plany na tygodnie wprzód. Czwartek-piątek mam wolny, w piątek może jesteś? Czy pracujesz? Bym skoczyła może w poszukiwaniu piwonii gdzieś?

pozdrówka
Konieczki 15:35, 09 cze 2020

Jestem... pogadam bo ja mam urlop w piatek nie wiem jak pan M bedzie mial- obiecalismy gory mlodym. Bedzimy w kontakcie
aga55 15:38, 09 cze 2020

Ja żeby dynie i cukinie szybciej skiełkowały moczyłam na perlicie, ale można na ręczniku papierowym lub wacikach. Taką tackę postawiłam w ciepłym miejscu na piecu od CW, po dwóch dniach były kiełeczki. Potem do ziemi w tekturowe ruloniki i po niecałych dwóch tygodniach mam tak:

Od wczoraj już nie przynoszę do domu, w weekend pójdą na grządkę razem z tym rulonikiem
popcorn 15:50, 09 cze 2020

Asia no pewnie! Góry wazniejsze, koniecznie jedźcie!
Tak z głupia frant spytałam bo jakimś cudem mam wolne

Zobaczymy się następnym razem. Niemniej bedę w okolicy więc gdyby plany nie wypaliły to daj znać plis

Aga super! Pięknie będą rosły
beta 16:02, 09 cze 2020

Karola, jakie Ty masz już ładne cukinie dałabym lajka, ale nie ma
Juzia 16:17, 09 cze 2020

beta napisał(a)
Karola, jakie Ty masz już ładne cukinie dałabym lajka, ale nie ma

Też nie mogę się przyzwyczaić