Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 10:29, 19 cze 2020

3400 z transportem i montażem. Nadal mniej niż szklarnia zwłaszcza taka większa (a i tak mniejsza niż toto)
mikdan_2608 10:42, 19 cze 2020

Po internetach chodzi przepis na lubczyk konserwowany solą i oliwą. Można by rzec, takie pesto. Do zup, sosów i do czego tam jeszcze wytrawna gospodyni potrzebuje. Szkoda, że nie ja, na mój widok w kuchni czajnik elektryczny dostaje spazmów . pozdrawiam
popcorn 10:53, 19 cze 2020

Ale lubczyk ma taki smak dosyć specyficzny, Do czego go używacie prócz rosołu tak naprawdę? Że Ty nie gospodyni? buahahaha myślę że ja też nie choć gospodarstwo (prawie) mam. Znaczy domowe, nie rolne
deszczowymaj 10:58, 19 cze 2020

Karolcia a mi nie bardzo taka szklarnia się podoba ..wolę klasyczny styl

ciężko ją chyba wkomponować w ogród ..zawsze będzie na pierwszym planie ..czy to źle nie wiem

A Ty nie chciałaś czasami takiej stylowej z ciemnymi elementami szklarenki co ?
Mgduska 11:12, 19 cze 2020

Jaką ona ma powierzchnię, wygląda na sporą.
popcorn 11:19, 19 cze 2020

Chciałam. Ale taka ładna kosztuje 2x więcej

Może być takie foliakowe ufo. Przekonuje mnie łatwość wymiany folii w kawałkach jakby co (a nie całości) i opływowość konstrukcji, która nie jest bez znaczenia przy moim wygwizdowie i stoku. Taka ładna większta szklarnia a'la angielska to 5000zł i w górę, i to nie taka duża. Ta ma 15m2 więc sporo

Stać bedzie z boku, na końcu podjazdu druiej działki, odgradzając ogród jako całość od miejsca z ławką i grillem. Nie powinno być źle Od domu jakieś 50 metrów.
sylwia_slomc... 11:21, 19 cze 2020

popcorn napisał(a)
Działka duża, większość roślin rośnie. Nie cackam się raczej z niczym. Jak coś wypadnie jest miejsce na nowe

Cieszę się że mam miejsce na wszystko hahaha ok prawie wszystko. Ale już mam wszystko co chciałam, teraz tylko niech to rośnie i tyle. W końce zero sadzenia, teraz tylko odchwaszczanie i już

W przyszłym tygodniu mam urlop, cieszę się skończę odchwaszczać może i parę wycieczek sobie zrobimy też

Może byś po te derenie wpadła? Dobrze rozumiem, że bub jesz na surowo? Nie wiedziałam, że tak możnaMatko kochana od wczoraj pare stron natrzaskane, u Ciebie trzeba być kilka razy w ciągu dnia by nadążyćA na mnie narzekali, że lecę
beta 11:24, 19 cze 2020

popcorn napisał(a)
Ale lubczyk ma taki smak dosyć specyficzny, Do czego go używacie prócz rosołu tak naprawdę? Że Ty nie gospodyni? buahahaha myślę że ja też nie choć gospodarstwo (prawie) mam. Znaczy domowe, nie rolne

ja daję do zup, sosów, pasztetów, dań jednogarnkowych, do wszystkiego prawie prócz deserów
zaintrygował mnie przepis z czosnkiem i oliwąidę szukać
Mgduska 11:28, 19 cze 2020

Cenowo fajnie. Co do stylu - w nowym ogrodzie wszystko idzie dopasować Dom masz prosty, wiata nowoczesna, będzie dobrze. Ona tym zdjęciu poglądowym wygląda kiepsko w zestawieniu z kiepskim otoczeniem, u Ciebie wyobrażam ją sobie w otoczeniu zieleni, na tle drzew - a to już całkiem co innego
Kokesz 11:29, 19 cze 2020

Hmm Karola...jakby tu powiedzieć żeby nie urazić...mi też ta szklarnia jakoś nie pasuje...a może poczekaj do kolejnej wiosny jak jeszcze więcej kasy odłożysz i będzie ta wymarzona
Może gdyby była w innym kolorze to nie rzucała by się tak mocno w oczy...