Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

basia3 09:57, 09 paź 2020

morning light uwielbiam , znacznie bardziej niż graclimus, jest taki pięknie delikatny i ten przepiękny kolor.
popcorn 10:13, 09 paź 2020

Gracki i ML to moje ulubione miskanty i mam ich najwięcej. Dostalam też sadzonkę Memory i jest świetny jak kwitnie, rozmnożę go jak trochę podrośnie i posadzę w innych miejscach

ciesze się że piątek. Słonko jest. Może będzie ładnie w weekend to ogarnę wreszcie warzywnik. Chciałam też poprzesadzać maliny z warzywnika do zagrody kur, bo w warzywniku nie mam dla nich miejsca. Muszę sprawdzić czy rabarbar kury by jadły? I jeśli liście nie są trujące (a chyba są), to może też bym rabarbar tam wyeksmitowała??? Szukam roślin które kury będą ignorowć i które mają szanse rosnąć na ich wybiegu, bo pusto tam bardzo!
Agania 10:27, 09 paź 2020

Super wiadomość i trzymam kciuki, żeby sunia była zdrowa
Moje ML też uwielbiam przyrosły na szerokość, a gracki i Variegatus mi się pokładają, u mnie rosną między drzewami to pewnie nie mają własnej przestrzeni odpowiedniej dla siebie.
Memory jeszcze młody, zobaczę za kilka lat co pokaże
U kur sadź cokolwiek może coś im nie posmakuje
popcorn 10:34, 09 paź 2020

Agania może masz za mało światła? Gracki wysokie rosną, ale u mnie proste jak strzała?

Pewnie, trzeba obserwować

Zastanawiam się jak sadzić miskanty żeby wyglądały "naturalnie". Mam w rzędach i jakoś słabo to do mnie przemawia... sadziłam żeby były "łapacze" na wiatr, ale hmmmm......

pozdrawiam!
deszczowymaj 10:49, 09 paź 2020

popcorn napisał(a)

Zastanawiam się jak sadzić miskanty żeby wyglądały "naturalnie". Mam w rzędach i jakoś słabo to do mnie przemawia... sadziłam żeby były "łapacze" na wiatr, ale hmmmm......

Karola sadź trójkątami np. 3szt dość blisko siebie i obok dosadzaj niższe trawy ..piętrowe nasadzenia wydaje mi się ,że takie coś wygląda najbardziej naturalnie
Kokesz 10:59, 09 paź 2020

popcorn napisał(a)
Cześć A jest w ogóle niska werbena? Jak jej dobrze to potrafi być mojego wzrostu, czyli 170 cm Jak ma sucho albo późno posadzona to ma z 80 cm...

Ja mam niską werbenę. Ma mieć ok 50cm i na razie ma
Kupiłam latem, ładnie kwitnie, wstawiałam u siebie wczoraj zdjęcie. Podobno ładnie się sieje. Zobaczymy

Edit.

Wstawilam zdjecie mojej.
popcorn 11:12, 09 paź 2020

Asia, tak zrobię, dzięki!

Renatko, nie wiedziałam że takie istnieją nawet! Dzięki!

słonko jest! Ach żeby tak można było pogrzebać w ogrodzie zamiast pracować... chętnie wywaliłabym tego laptopa przez okno wraz z wszystkimi sprawami do załatwienia
Sonka 11:14, 09 paź 2020

Ja taką niską werbenę widziałam na rabatach kilka tat temu w Mariańskich Łaźniach, latem miała ok 60cm, chciałam zerwać kwiatka na nasiona, ale się wstydziłam i bałam, była bardziej wybarwiona taki chaber z fioletem pomieszany.
popcorn 11:17, 09 paź 2020

No proszę

ostatnio nigdzie nie bywam, bo wirus, wczesniej budowa... zero czasu na nic.
Mo ze to i dobrze? Gatunków mi na razie wystarczy to co mam niech rośnie

A jeszcze mają mi drzewka owocowe przyjść! hehe
BKosimkArt 11:19, 09 paź 2020

Ja mam niską to ona ma z metr wysokości a wysok prawie 2m...
Osobiście byłam rozczarowana niską która wcale niska nie jest...