Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 12:07, 05 lut 2021

Myślę o kupnie działki obok. Drogo. Ale może warto? No i nikt y się obok nie wybudował... ale czy ogarnęłabym kolejne 2200m2???
kami 12:17, 05 lut 2021

Zawsze można mieć lake kwietnia
Sonka 12:20, 05 lut 2021

popcorn napisał(a)
Myślę o kupnie działki obok. Drogo. Ale może warto? No i nikt y się obok nie wybudował... ale czy ogarnęłabym kolejne 2200m2???

Warto, spłacisz a będziesz miała luksus, nie ma nic gorszego, jak trafi się wredny sąsiad, który potrafi zatruć życie.Ja nie mam takiego problemu, bo sąsiada graniczącego nie mam i mieć nie będę, ale nasłuchałam się...
Możesz zawsze dać rolnikowi łąkę do koszenia, ja tak robię.
popcorn 12:29, 05 lut 2021

Mam już upierdliwca, ale ignoruję. Nic fajnego, to fakt. Na szczęście już leciwy buahahaha

Parę miesięcy oszczędzania, ale może złożę temu panu ofertę, zobaczymy. Młoda miałaby kawałek stoku do zjeżdżania, parę jabłonek, czereśnię, śliwki, mmmmmm

i miejsce bym miała żeby posadzić świerki serbskie
veva 13:01, 05 lut 2021

popcorn napisał(a)

Nie zastanawiaj się tylko kupuj.
Mam takiego sąsiada upierdliwca. Jakbym miała możliwość kupna działki żeby się od niego uwolnić, to z pewnością bym to zrobiła.

Jak pieseł?
popcorn 13:24, 05 lut 2021

Pieseł dobrze, dziękuję! Nie sądzę że kiedykolwiek wróci do 100% sprawności, ale jest dużo lepiej. chodzi, biega, czasem się potyka traci równowagę i przewraca ale chyba już tak będzie.

Na razie muszę nazbierać kasę, ale może, może

Działka centralnie naprzeciwko upierdliwcowej sąsiadki, ale będę ją w dalszym ciągu ignorować póki nie umrze
Sonka 13:48, 05 lut 2021

Jak na przeciwko, to nie jest najgorzej, wyobraź sobie, że może się taki trafić obok Ciebie, a działka raczej wąska jest. Kuj póki gorące.
popcorn 14:00, 05 lut 2021

Muszę jeszcze trochę pozarabiać. Pożyczać już nie chcę

Wystawiona na sprzedaż nie jest, póki co. Może kupię

pozdrawiam!!!
popcorn 14:24, 05 lut 2021

Narcyzy się przebijają w trawniku

Pod śniegiem musiały rosnąć, są bardzo blade ale są!

Cavolo Nero przed:

I parę godzin później

beta 15:45, 05 lut 2021

popcorn napisał(a)
Narcyzy się przebijają w trawniku

Cavolo Nero przed:

I parę godzin później

hahaha..są niezłe...i wiedzą co dobre
pozdro Karola

p.s czytałam o możliwości zakupu działki...myślę, że to dobry pomysł, jeśli masz taką możliwość...

Karola napisz mi cos o uprawie brukselek, bo kupiłam nasiona i teraz się zastanawiam czy ogarnę